Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Raspisan natječaj

Županija od ove godine stipendira i srednjoškolce

Foto: pszupanija.hr
Prijave na natječaj treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave natječaja na adresu Požeško-slavonske županije (Županijska 7, Požega)

Požeško-slavonska županija niz proteklih godina stipendirala je studente na području županije. Cilj je bio olakšati studentski život ne samo njima nego i njihovim roditeljima. Ove godine na temelju odluke župana Alojza Tomaševića Županija je prvi put raspisala i natječaj za dodjelu županijskih stipendija za školsku 2019./2020. godinu učenicima koji se obrazuju za poljoprivredno-prehrambena zanimanja.

Održano 16. natjecanje orača Požeško-slavonske županije Brazdu najbolje zaorali Nikica Marić, Miroslav Bartolović i Marija Bralić

Stipendije će se dodijeliti svim učenicima upisanim u prve razrede trogodišnjih i četverogodišnjih programa srednje strukovne škole poljoprivredno-prehrambenih zanimanja.

Korištenje stipendije odobrava se u razdoblju od 9. rujna ove do 17. lipnja iduće godine. Mjesečni iznos stipendije je 500 kuna.

Iz Županije napominju da pravo sudjelovanja na natječaju imaju učenici koji podnesu zahtjev za dodjelu stipendije.

Razvoj turizma Prva slavonska županija s cikloodmorištima

Uvjet je da su državljani RH te da su redoviti učenici upisani u prvi razred srednje strukovne škole sljedećih poljoprivredno-prehrambenih zanimanja: agrotehničar, agroturistički tehničar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije-IG, prehrambeni tehničar, voćar-vinogradar-vinar-IG, pekar-IG, mesar-IG te pomoćni cvjećar-TES.

Prijave na natječaj treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave natječaja na adresu Požeško-slavonske županije (Županijska 7, Požega).

Ni sedam mjeseci nakon požara obitelj Korman ponovno ima dom ‘Sad imamo svoju kuću i svatko svoju sobu, opet možemo kovati planove i nadati se boljem’