Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dan grada Kutine – Petrovo – slavlje kutinsko

Županijski projekti pomažu razvoju kutinskog područja

Kutinski projekti
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Višednevnim kulturnim, zabavnim i sportskim događanjima grad Kutina proslavio je Dan grada "Petrovo – slavlje kutinsko" i blagdan svetog Petra i Pavla.

Čestitku svim Kutinčankama i Kutinčanima te dobitnicima javnih priznanja Grada Kutine uputio je župan Ivan Celjak istaknuvši kako Sisačko-moslavačka županija provodi mnoge projekte na području Kutine i Moslavine, među kojima je najvažniji otvorenje Doma za starije osobe u Kutini početkom ove godine za 45 korisnika.

Ovih dana završeno je uređenje zadnje etaže Doma za starije osobe u Kutini, čime će biti omogućen prostor za dnevni boravak u kojem će 15 korisnika starije životne dobi moći koristiti usluge boravka, prehrane, rehabilitacije te provoditi slobodno vrijeme.

Središnji dan obilježavanja Dana grada Kutine "Petrovo – slavlje kutinsko" bila je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine kojoj je prisustvovao dožupan Mihael Jurić i predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije Mato Fofić.

– Kutina je grad koji se uz Sisačko-moslavačku županiju dobro razvija – izjavio je među ostalim Jurić.

Na sjednici su uručena i javna priznanja Grada Kutine, a ovogodišnji dobitnici su Krunoslav Gršić iz DVD-a Ilova te umirovljeni atletičar Dane Korica. Obilježavanje Dana grada Kutine "Petrovo – slavlje kutinsko" u povodu je obilježavanja 187 godina otkako je Kutina dobila status trgovišta, a pravo sajmovanja stekla je 29. lipnja 1837. godine na blagdan sv. Petra i Pavla. 

 

storyeditor/2024-07-01/smz_b_slager_glina.jpeg Obljetnica početka Domovinskog rata na Banovini Prije 33 godine napadnuta je policijska postaja u Glini storyeditor/2024-07-01/smz_a_slager_knin_putovanje.jpg Oko 300 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji Branitelji iz Sisačko-moslavačke županije posjetili Knin Studentski dom Petrinja Novi dom imat će 66 kreveta Predstavljen projekt izgradnje studentskog doma u Petrinji