Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Predstavljanje županije na Dunavskom festivalu u njemačkom Ulmu

Županijski štand “oslikat” će Vukovarsko-srijemsku županiju

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
– Nadam se da će se Vukovarsko-srijemska županija, kao i do sada, istaknuti svojom bogatom kulturnom, ali i gastronomskom ponudom – rekao je Andreas Raab, koordinator Dunavsko-savske suradnje za vrijeme boravka u Vinkovcima

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić održao je u Uredu župana u Vinkovcima radni sastanak s njemačkim izaslanstvom na čelu s Andreasom Raabom, koordinatorom Dunavsko-savske suradnje.

Tijekom razgovora bilo je riječi o nastupu Vukovarsko-srijemske županije na Dunavskom festivalu koji će se sljedeće godine 12. put održati u Ulmu i Novom Ulmu u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. Na sastanku se razgovaralo o broju izlagača te proizvodima i kulturno umjetničkom-programu kojim će se naša županija predstaviti na Festivalu.

– Naš štand će “oslikati” našu županiju, kako ponudom autohtonih proizvoda tako i prezentacijom tradicijske kulture ovoga kraja – istaknuo je Dekanić.

Poslije sastanka Andreas Raab izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te naglasio da je riječ o tradicionalnom festivalu koji 
okuplja veliki broj turista iz cijele Europe.

– Nadam se da će se Vukovarsko-srijemska županija, kao i do sada, istaknuti svojom bogatom kulturnom, ali i gastronomskom ponudom – rekao je Raab.

U okviru Festivala naši će predstavnici sudjelovati i na gospodarskom forumu Dunavsko-savske suradnje, koji svake druge godine okupi više tisuća europskih poduzetnika, te tako dobiti priliku za predstavljanje gospodarskih potencijala županije.