Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Nadvožnjak i podvožnjak

Zauvijek zatvorena dva pružna prijelaza

U promet se uskoro pušta novi podvožnjak Ivanečki ispod pruge kod Podravke
Foto: HŽ Infrastruktura

Prošli je tjedan zauvijek zatvoren cestovni pružni prijelaz na Čardi, a još prije je otvoren novi nadvožnjak Danica koji ide iznad pruge. U promet se uskoro pušta novi podvožnjak Ivanečki ispod pruge kod Podravke, prema Pavelinskoj, a tamošnji cestovni pružni prijelaz, koji je desetljećima bio neuralgična točka, također je trajno zatvoren.

Tako su trajno ukinuta dva željeznička cestovna prijelaza: u Ulici Čarda i Pavelinskoj kod Podravke. Čarda će, dakle, postati slijepa ulica jer se njome više neće moći prema industrijskoj zoni na Danici. Sav promet bit će preusmjeren na novi nadvožnjak Danica.

Ispod te pruge, od Čarde prema Danici, vodit će pješačko-biciklistički pothodnik koji se već počeo graditi i bit će dovršen do ljeta iduće godine. 

Najatraktivnija, ali i najzahtjevnija i najproblematičnija nekretnina svakako je ona u samome srcu Koprivnice – tzv. Merićeva zgrada na uglu Zrinskog i Jelačićeva trga Koprivnica Merićeva zgrada kao prostor za rad i život mladih poduzetnika Osim glazbenog programa, u tjednu ću nastupati vrtići i osnovnoškolci, a gradske ustanove pripremile su radionice i izložbe Počela nikada bogatija Koprivnička bajka Žera, Gobac, Kondža, Vatra – hrpa koncerata u središtu grada Podjela božićnica počinje u ponedjeljak prema abecednom redu Počinje isplata Umirovljenicima ove godine 50 eura božićnice