Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja

930. rođendan Čazme: Gradimo budućnost na ponosnoj prošlosti

storyeditor/2024-07-26/cazma_foto_a.jpg
1/3
Foto: Grad Čazma Prije sjednice predstavnici lokalne vlasti, branitelji te vojska i policija odali su počast poginulim braniteljima
U ovom trenutku imamo više od pet milijuna eura vrijedna gradilišta i investicije, što iz nacionalnih, što iz europskih fondova. Gradi se kulturni centar, asfaltirali smo prometnice, gradimo novi vrtić u Gornjem Dragancu, kaže gradonačelnik Dinko Pirak

Ovih je dana u Čazmi održana svečana sjednica u povodu Dana grada. Čazma je proslavila 930. rođendan. Ponosi se bogatom poviješću i kulturnim nasljeđem. Kroz stoljeća, uvijek je bila svjedok mnogih važnih događaja i promjena, a danas je ponosno mjesto koje čuva svoju tradiciju i identitet. Prije početka sjednice, predstavnici lokalne vlasti, branitelji te vojska i policija odali su počast poginulim braniteljima koji su svojim životima branili domovinu. Vijenci su položeni kod spomen-obilježja u centru Čazme.

U duhu zajedništva

Predsjednik Gradskog vijeća Branko Novković tijekom sjednice se osvrnuo na postignuća protekle godine te istaknuo važnost kontinuiteta i zajedništva.

– Želim čestitati blagdan svete Marije Magdalene, naše zaštitnice. U protekloj godini Gradsko vijeće imalo je pet redovitih sjednica na kojima smo donijeli niz akata i prijedloga. Većina odluka donesena je jednoglasno, što pokazuje snagu našeg zajedništva. Naše gradsko vijeće je mlado i uključuje značajan broj žena, što daje pozitivan primjer za budućnost – rekao je Novković dodavši kako se nada da će s nastaviti raditi u duhu zajedništva i da će sljedeće godine ponosno pogledati unatrag na sve što su postigli. Gradonačelnik Dinko Pirak u svom je govoru istaknuo značaj ovog dana za Čazmu.

– Čazma ima bogatu povijest i burnu prošlost, ali danas živimo u sadašnjosti koju želimo učiniti što kvalitetnijom za naše građane. U ovom trenutku imamo više od pet milijuna eura vrijedna gradilišta i investicije, što iz nacionalnih, što iz europskih fondova. Gradi se kulturni centar, asfaltirali smo prometnice, gradimo novi vrtić u Gornjem Dragancu. Rade se arheološki radovi, kreće obnova naše zgrade muzeja, pripremamo dokumentaciju za školu. Sagradit ćemo još dodatne učionice u školi tako da imamo jednosmjenski rad. Pripremamo dokumentaciju za đački dom. Nastavljamo s obnovom prometnica, a ono što nam isto treba jest izgradnja nogostupa koju već dulje vrijeme obećavamo, ali, eto, nije samo do nas jer se radi o državnim prometnicama pa često puta trebamo lobirati za te projekte da se i dogode na našem području – rekao je Pirak. Čestitkama se pridružio i župan Marko Marušić istaknuvši važnost suradnje između Županije i Grada Čazme.

Priznanje Grada dobila je Draga Ljubić, specijalistica radiologije i vanjska suradnica Doma zdravlja BBŽ-a
Foto: Grad Čazma Priznanje Grada dobila je Draga Ljubić, specijalistica radiologije i vanjska suradnica Doma zdravlja BBŽ-a

– Već treću godinu zaredom imam čast biti ovdje i čestitati Dan grada Čazme. Drago mi je što vidim napredak i brojne projekte koje gradonačelnik Pirak i njegovi suradnici provode. Županija je uložila velika sredstva u poboljšanje zdravstvene zaštite u Čazmi, uključujući obnovu krovišta Doma zdravlja i uređenje školskog dispanzera. Planiramo nastaviti s ulaganjima u zdravstvo i infrastrukturu kako bismo osigurali kvalitetne uvjete života za naše građane. Podrška Bjelovarsko-bilogorske županije uvijek će biti uz vas – poručio je župan Marušić Čazmancima. Prisutnima se obratila i saborska zastupnica Marijana Petir koja je posebno naglasila važnost ulaganja u infrastrukturu.

Moslavačka magistrala

– Čuli smo iz izlaganja gradonačelnika koliko se projekata realizira na svim područjima. Ulaganje u društvenu, socijalnu i komunalnu infrastrukturu osigurava dostojanstven život stanovnicima ne samo u gradu već i u okolnim selima. Gradonačelnik se 25 godina bori za ljude ovog grada, često podmećući leđa za važne projekte. To što ga ljudi biraju toliko godina pokazuje da je osvojio njihova srca. Jedan od značajnih projekata je obnova ceste koju mi zovemo Moslavačka magistrala, a tu je Grad igrao ključnu ulogu – zaključila je Petir. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme dodijeljena su javna priznanja pojedincima i udrugama koji su svojim radom značajno doprinijeli zajednici. Dobitnici su Tihomir Vreš, vlasnik servisa kućanskih aparata i trgovine na malo s rezervnim dijelovima, Mario Bart, vlasnik proizvodnog obrta ALPLAS, specijaliziranog za strojnu obradu metala. Na prijedlog Osnovne škole Čazma priznanje je dodijeljeno učiteljici Agnezi Anić, dobitnica je i liječnica Draga Ljubić, specijalistica radiologije i vanjska suradnica Doma zdravlja BBŽ-a, te tvrtka D MOD Danijela Cindrića.

storyeditor/2024-07-26/ZZ_a.jpg Uslugom je obuhvaćena 61 autobusna linija Javni linijski prijevoz putnika u županiji vrijedan je 49,5 milijuna eura storyeditor/2024-07-25/PXL_020320_28242102.jpg Cilj je osigurati distribuciju za poljoprivrednu robu Za poticaje u poljoprivredi u proračunu osigurano 143.400 eura storyeditor/2024-07-25/Lika_-_slika_za_B_slager__obnova_Drzavnog_arhiva.jpg Ulaganje Ministarstva kulture i medija u Gospiću Energetska obnova Državnog arhiva vrijedna milijune eura