Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Atletski klub Varaždin

Brdska utrka Ivanec – Grebengrad na stazi dugoj 37 km

Trčanje Sisak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Sama duljina staze tijekom koje valja svladati visinsku razliku od 1.600 metara potvrđuje da je riječ o iznimno teškoj i zahtjevnoj utrci

Uz potporu i pokroviteljstvo Grada Ivanca u nedjelju, 22. travnja, održat će se 2. brdska utrka Ivanec – Grebengrad, koja je ujedno izborna utrka za reprezentaciju Hrvatske u planinskom trčanju. Organizira je Atletski klub Varaždin.

Odaberi svoju školu u Ivancu Ivanec Velik odaziv osmaša i njihovih roditelja upisnoj kampanji 'Odaberi svoju školu'

Za utrku na integralnoj stazi dugoj 37 kilometara, koja vodi od Ivanca, preko Ivančice i Pokojca sve do Bele na Čevo i s ciljem na Grebengradu, do danas su prijavljena 73 trkača iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Sama duljina staze tijekom koje valja svladati visinsku razliku od 1.600 metara potvrđuje da je riječ o iznimno teškoj i zahtjevnoj utrci.

Želja je organizatora da se AK Varaždin u bližoj budućnosti kandidira za organizaciju europskog prvenstva u planinskom trčanju na duge staze koja bi se održala na Ivančici.

Za utrku na kraćoj stazi od 7,8 kilometara prijavljeno je 86 trkača iz Hrvatske te jedan iz Austrije. Početak utrke je u 9 sati ispred crkve u Ivancu, a u ime pokrovitelja, Grada Ivanca, start će označiti gradonačelnik Milorad Batinić.

Šalter u PU Varaždinskoj Varaždinska županija Ministar Božinović na otvorenju 1,5 kilometra ceste i redomata