Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Velik odaziv osmaša i njihovih roditelja upisnoj kampanji 'Odaberi svoju školu'

Odaberi svoju školu u Ivancu
Foto: Grad Ivanec
Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sugerirao je učenicima da se u odabiru zanimanja opredijele za ono koje će ih osposobiti da nakon završetka srednje škole budu konkurentni na tržištu rada, odnosno koje će im omogućiti da steknu dovoljno znanja za upis na željeni fakultet

I osmaši iz svih škola na području grada Ivanca, njih blizu 130, u utorak su se zajedno sa svojim roditeljima odazvali 11. upisnoj kampanji 'Odaberi svoju školu', održanoj u sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec.

Uz učenike iz škola u Ivancu i Radovanu te njihovih područnih škola, na skup su došli i učenici iz Klenovnika, Lepoglave, Kamenice, Višnjice, Bednje, Vidovca, Tužnog, Maruševca i Donje Voće. Kako bi se učenici i njihovi roditelji što bolje informirali o mogućnostima upisa, upisnim programima, stipendijama, učeničkoj praksi i drugim pojedinostima i tako im se olakšalo donošenje odluke o odabiru zanimanja i upisu, na skupu su im se kratko predstavile sve javne i privatne škole koje djeluju na području Varaždinske županije.

Spaljivanje korova Ivanec Besplatno za građane: grad podmiruje troškove spaljivanja zapuštenih površina

Svima okupljenima uvodno se obratio zamjenik župana Tomislav Paljak i poručio učenicima da hladne glave donesu konačnu odluku o upisu te da pritom ne zanemare sugestiju i savjet roditelja. U ime grada domaćina, skup je pozdravio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić. Naglasivši da je sustav školstva u županiji među najboljima u Hrvatskoj i da postojeće škole mogu zadovoljiti sve njihove zahtjeve, sugerirao im je da se u odabiru zanimanja opredijele za ono koje će ih osposobiti da nakon završetka srednje škole budu konkurentni na tržištu rada, odnosno koje će im omogućiti da steknu dovoljno znanja za upis na željeni fakultet, izvijestili su iz Ivanca.

Pozvao je učenike da se upišu u Srednju školu Ivanec koja svojom učionicom budućnosti i novim programima koje je uvela u nastavu zahvaljujući EU projektima, nudi suvremene obrasce učenja, to više što će se od ove jeseni u ivanečkoj školi provoditi eksperimentalni program kurikularne reforme Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Programe Srednje škole Ivanec predstavila je ravnateljica mr. sc. Lidija Kozina te istaknula da škola i ove godine upisuje učenike u Gimnaziju i Ekonomsku školu te u trogodišnja strukovna zanimanja – CNC operater, strojobravar, instalater kućnih instalacija, stolar i prodavač.

- Učenici u našoj školi imaju prilike u učionici budućnosti znanja usvajati primjenom novih tehnologija. Od ove jeseni Srednja škola Ivanec ulazi u eksperimentalni program kurikularne reforme koji će se provoditi u prvim razredima Gimnazije (u svim nastavnim predmetima) i u prvim razredima Ekonomske škole (u svim općeobrazovnim predmetima). Svi učenici dobit će tablete i udžbenike za nastavu – istaknula je Kozina.

Na kraju skupa učenicima je podijeljena brošura 'Odaberi svoju školu', vodič u kome su detaljnije predstavljene sve škole i opisani upisni programi koji im stoje na raspolaganju.

Oprema za vatrogasce Stigla oprema Grad osigurao blizu 100.000 kn za tehničko opremanje svih DVD-ova