Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
bespovratna sredstava

Čakomu 1,5 milijuna kuna za nabavu novih komunalnih vozila

Foto: Grad Čakovec
Nabavit će se dva vozila, odnosno kamiona za odvoz odvojenog otpada

Ministarstvo zaštite i okoliša u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, završilo je s postupkom dodjele bespovratnih sredstava projektima koji su prošli na natječaju u ožujku ove godine, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.. Dobre vijesti stigle su i u Gradsko poduzeće Čakom koje je na spomenuti natječaj kandidiralo svoj projekt nabave komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada, priopćili su iz Grada Čakovca.

Čakovec Pomoćni teren SRC-a Mladost dobiva umjetnu travu

Odlukom Ministarstva, Čakomu se dodjeljuju bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 1,480.000 kuna koja bi u gradsko poduzeće trebala stići u narednih mjesec dana. Radi se o kapitalnoj pomoći iz sredstava Europske unije, 61 posto ukupne vrijednosti projekta koji se procjenjuje na 2, 4 milijuna kuna. Sljedeći korak je raspisivanje  natječaja za javnu nabavu vozila.

Kako je rekao direktor poduzeća Čakom Ivica Perhoč, u sklopu ovog projekta nabavit će se dva vozila, odnosno kamiona za odvoz odvojenog otpada čime će se nastaviti dugoročna obnova Čakomovog voznog parka. Obnovi se ponajprije pristupa zbog veće učinkovitosti, ali i sigurnosti te spremnosti vozila na svakodnevnu vožnju na dužim relacijama, kako bi se, između ostalog, i spremno dočekalo otvaranje regionalnog centra za odvoz otpada u Piškornici.

Privremena regulacija prometa u središtu Čakovca Počeli radovi na novom kružnom toku

Regionalni centar trebao bi otvoriti svoja vrata početkom 2023. godine, kada bi i Gradsko komunalno poduzeće Čakom svoj otpad, umjesto na postojeće odlagalište u Totovcu, trebao prevoziti u Piškornicu.