Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Čakovec

Pomoćni teren SRC-a Mladost dobiva umjetnu travu

1/8
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Bazeni su jučer započeli s radom, no za sada će za korisnike biti otvoren dio s bazenom za treninge i rekreativno plivanje, dok će manji bazen te bazen za djecu, kao i sauna biti zatvoreni zbog nepredviđenih radova na sanaciji krovnih greda

Jedna od trenutačno najbitnijih investicija na čakovečkim sportskim terenima i objektima je uređenje pomoćnog nogometnog igrališta na SRC-u „Mladost“. Investicijom vrijednom oko 5 milijuna kuna travnati teren na pomoćnom igralištu zamijenit će se umjetnom travom. Točnije, uklanjaju se postojeći teren, okolna oprema i ograda te postojeća podloga, a uređuje se nova, postavlja se sustav odvodnje i zaštitna ograda. Nabavit će se i novi golovi s opremom, kućice za rezervne igrače te za sudačke delegate, a na kraju će postaviti i umjetnu travu. Važno je napomenuti da nabavku umjetne trave financira Hrvatski nogometni savez, dok će se ostatak troškova osigurati iz proračuna Grada Čakovca. Obnovljeni teren trebao bi biti u funkciji do 1. kolovoza.

Foto: Grad Čakovec

Privremena regulacija prometa u središtu Čakovca Počeli radovi na novom kružnom toku

Kako je rekao gradonačelnik Kovač, u Čakovcu postoji velik broj nogometaša svih uzrasta koji treniraju na ovim terenima, sagrađenim prije 33 godine prema ondašnjim standardima. Danas takvi sportski centri imaju terene s umjetnom podlogom, a zahvaljujući suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, od sljedeće natjecateljske sezone i čakovečki nogometaši će moći početi koristiti novi modernizirani teren. Dodajmo tome da je novom bojom obnovljena i zapadna tribina na samom stadionu, a nabavljene su i nove kućice za pomoćne igrače.

Direktor Ekoma, Miodrag Novosel govorio je o Gradskim bazenima Marija Ružić koji su zbog epidemije virusa COVID-19 bili zatvoreni dva mjeseca. Bazeni su jučer započeli s radom, no za sada će za korisnike biti otvoren dio s bazenom za treninge i rekreativno plivanje, dok će „manji“ dio kompleksa gdje se nalaze manji bazen te bazen za djecu, kao i sauna, još uvijek biti zatvoreni zbog nepredviđenih radova na sanaciji krovnih greda. Epidemiološke mjere, prema kvadraturi prostora, dopuštaju boravak 300 korisnika dnevno, što neće znatno umanjiti dosadašnje svakodnevno funkcioniranje Gradskih bazena.

Foto: Grad Čakovec

Gradonačelnik Kovač komentirao je i najavljenu gradnju vanjskih bazena kod koje se očekuje završetak natječajnog postupka za izradu projektne dokumentacije. Početak radova očekuje se krajem ove godine, a procijenjena vrijednost projekta je 15 milijuna kuna.

ZAUSTAVLJANJE OKLOPNE KOLONE 1991. GODINE U Čakovcu postavljen tenk kao središnji dio spomen-obilježja

Za sutra je najavljeno i ponovno otvaranje sportskih objekata u Čakovcu, prema propisanim epidemiološkim mjerama, za sve korisnike. Gradonačelnik je zamolio sve korisnike sportskih objekata da se pridržavaju propisanih mjera.

Grad Čakovec ove godine nosi titulu Europskog grada sporta. Nažalost, zbog aktualne situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, većina planiranih sportskih događanja neće moći biti održana, no postoji mogućnost, najavio je Kovač, da će se titula Čakovcu prenijeti i na iduću godinu.