Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
svjetsko prvenstvo u rukometu

Červar: Rukometna reprezentacija u Poreču se osjeća kao kod kuće

Lino Červar
Foto: Grad Poreč
Kad je hrvatska reprezentacija u pitanju, Červar je u nju instalirao pet igrača koji su ovoga ljeta na Mediteranskim igrama osvojili zlato, a kao razlog za to značajno pomlađivanje ekipe naveo je vjerovanje da je u reprezentaciji uvijek potrebno nekoliko mladih igrača gladnih uspjeha i dokazivanja

Prijateljski turnir "HEP Croatia Cup 2019" u kojem će snage odmjeriti muške seniorske rukometne  reprezentacije Hrvatske, Italije i Crne Gore održat će se od četvrtka 3. do petka 5. siječnja 2019. u porečkoj dvorani Žatika, a dio su priprema koje hrvatski rukometaši odrađuju uoči Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. 

Memorijal u Varaždinu Memorijal Održan međunarodni turnir u rukometu

Turnir su na konferenciji za novinare u dvorani Žatika najavili izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

"Drago mi je što i nakon božićnih i novogodišnjih blagdana i odličnih rezultata u noćenjima i dolascima gostiju, naš grad ne miruje, već ugošćuje jedan ovako zanimljiv turnir, koji će vjerujem, privući kako naše sugrađane, tako i goste iz cijele Istre i šire.

Posebno nas veseli što je hrvatska muška rukometna reprezentacija odabrala Poreč i dvoranu Žatika za ovako važne pripreme za Svjetsko prvenstvo. Pozivam sve da dođu u našu dvoranu i budu podrška našim rukometašima u ovom turniru, te im želim puno sreće u predstojećem Svjetskom prvenstvu", rekao je gradonačelnik Peršurić.

investicije Lučka uprava ulaže više od 6,2 milijuna kuna za unaprjeđenje luke

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar zahvalio je Poreču na gostoprimstvu, napomenuvši kako se rukometaši ovdje osjećaju kao kod kuće i uvijek rado biraju povratak u Poreč, posebno jer Poreč često donosi dobre rezultate. 

Pojasnio je da se trodijelni ciklus priprema završava utakmicama protiv Crne Gore i Italije u porečkoj sportskoj dvorani Žatika, što je posebno dobrodošlo s obzirom na to da su se igrači iz Bundeslige reprezentaciji priključili tek u trećoj fazi. Nakon toga slijedi put u Zagreb, da bi odabrana skupina 9. poletjela za München gdje će 11. siječnja odigrati prvu od pet utakmica u skupini na SP, onu protiv Islanda.

komunalni prioriteti Uređuju se nogostupi za sigurniji put do škole

"Velik je interes javnosti za naš nastup na SP u Njemačkoj i Danskoj, pa očekujemo veliku podršku navijača iz Münchena i ostatka Njemačke, ali i iz Hrvatske, jer se radi o samo pet sati vožnje. Osnovni nam je cilj plasirati se među top sedam ekipa, odnosno na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

No, danas u svjetskom rukometu imate 209 saveza, što predstavlja veliku konkurenciju", rekao je Červar naglasivši da danas mnoge države značajno ulažu u rukomet, poput Francuske, Španjolske, Danske, Norveške i Njemačke, zbog čega će zapravo možda i petnaest ekipa vrlo ozbiljno konkurirati za Tokio.

Kad je hrvatska reprezentacija u pitanju, Červar je u nju instalirao pet igrača koji su ovoga ljeta na Mediteranskim igrama osvojili zlato, a kao razlog za to značajno pomlađivanje ekipe naveo je vjerovanje da je u reprezentaciji uvijek potrebno nekoliko mladih igrača gladnih uspjeha i dokazivanja, koji u sinergiji s iskusnima mogu napraviti dobar rezultat.

sportsko-rekreacijski centar "Veli Jože" Postavlja se 14 reflektora, ubuduće mogući i noćni treninzi

Podsjetimo, turnir će se igrati u sportskoj Žatika prema sljedećem rasporedu:

03.01.2019. ITALIJA – CRNA GORA u 18.00 sati,

04.01.2019. HRVATSKA – CRNA GORA u 20 sati uz izravni TV prijenos na RTL-u,

05.01.2019. HRVATSKA – ITALIJA u 20 sati uz izravni prijenos na RTL-u. 

Za sve ljubitelje rukometa koji žele doći bodriti našu reprezentaciju, u prodaji će biti ulaznice za utakmice 4. i 5. siječnja po cijeni od 40 kuna po utakmici, dok je za utakmicu 3. siječnja ulaz besplatan. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni dvorane Žatika koja će raditi 2. siječnja od 12 do 18 sati, te 3., 4. i 5. siječnja od 15 do 21 sat.

Batana Baby podsjetnik na ribarsku tradiciju Batana obitelji Galović ukrašava porečku šetnicu

Prodaja će se vršiti i po drugim prodajnim mjestima u Istri, i to u gradovima:

UMAG Fast food Fredi

NOVIGRAD Max Sport bar

BUZET Sun Sport caffe bar

PULA Ulixes caffe bar i Stella Artois caffe bar

LABIN Olimp caffe bar

PAZIN Etradex caffe bar

POREČ Cimare caffe bar i KaBar LaCop

Organizator turnira je Rukometni klub Poreč u suradnji s Gradom Porečom – Parenzo, Sportskom zajednicom Grada Poreča i Hrvatskim rukometnim savezom.

Električni automobil i skuter iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša Komunalni redari dobili električni automobil i skuter