Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Pokazna vježba u Strahonincu

Djeca spašena, vatrogaci spremni za najteže situacije

Pokazna vatrogasna vježba
1/5
Foto: Grad Čakovec
U vježbi je sudjelovala Javna vatrogasna postrojba Čakovec, te dobrovoljna vatrogasna društva iz Čakovca, Strahoninca, Savske Vesi, Totovca i Šandorovca

Oko 15 sati u kuhinji Osnovne škole Strahoninec, u trenutku kad su se u susjednim učionicama nalazila djeca izbio je požar. Tekstualnom porukom obaviještena je Javna vatrogasna postrojba u Čakovcu, koja je u školu poslala profesionalnu ekipu te alarmirala dobrovoljna vatrogasna društva iz okolice. Nakon evakuacije djece i osoblja škole, požar je ugašen, priopćili su iz gradske uprave.

Vatrogasci dobrovoljno vatrogasno društvo šenkovec 'Ljudi u nama vide pozitivce i zato nam je lakše raditi'

Naravno, riječ je o redovnoj vježbi Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, kojom se provjerava spremnost, uvježbanost, koordiniranost i ekipiranost vatrogasnih ekipa u slučaju požara u javnim objektima. U vježbi je sudjelovala Javna vatrogasna postrojba Čakovec, te dobrovoljna vatrogasna društva iz Čakovca, Strahoninca, Savske Vesi, Totovca i Šandorovca.

Vježbu je izradio Danijel Patafta iz DVD-a Strahoninec, koji je bio i domaćin, a sudjelovalo je trideset vatrogasaca s dva navalna te četiri kombi vozila. Osim u evakuaciji djece te gašenju požara u kuhinji, svoju spremnost provjerili su i na gašenju požara na osobnom automobilu.

Vatrogasna zajednica općine Orle Od 23 polaznika njih 16 uspješno završilo tečaj za vatrogasce

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Robert Meglić nadgledali su vježbu i ocijenili je uspješnom.

- Zadnjih godinu i pol dana nabavili smo i opremili simulator plamenih udara koji je u funkciji, a obučili smo instruktore za obuku u njemu koji mogu dalje prenositi znanje na dragovoljce. Sljedeće godine u planu je nabava izolacijskih aparata za svaki gradski DVD čime bi se povećala spremnost za gašenje požara u zatvorenim prostorima - rekao je među ostalim Mario Medved.

Organizira se već četvrtu godinu Uz ručak i natjecanje u pripremi kotlovine Znanstveni skup Znanstveni skup Od bribirskih Šubića do čakovečkih Zrinskih