Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Gradska uprava poziva

Do 12. svibnja predložite kandidate za gradska priznanja

Foto: Čazma
Nagrada za životno djelo javno je priznanje koje se može dodijeliti jednoj fizičkoj osobi samo jednom, a radi iskazivanja posebnog poštovanja i zahvalnosti za cjeloživotne aktivnosti, iznimna dostignuća i doprinos razvitku te ugledu Čazme

Iz čazmanske gradske uprave pozivaju sve pravne i fizičke osobe da do petka 12. svibnja predlože kandidate za javna priznanja koja dodjeljuje Grad, a to su počasni građanin, nagrada za životno djelo te godišnja nagrada. Što se tiče kriterija, počasnim građaninom može se proglasiti građanin RH ili strani državljanin koji je svojim djelovanjem i postupcima znatno pridonio promicanju, važnosti i ugledu Grada Čazme te ostvarivanju i razvoju odnosa s drugim gradovima i općinama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Valja naglasiti da se počašću ne stječu posebna prava odnosno obveze te da se ovo priznanje može opozvati ako se onaj kome je dodijeljeno pokaže nedostojnim takve počasti. Nagrada za životno djelo javno je priznanje koje se može dodijeliti jednoj fizičkoj osobi samo jednom, a radi iskazivanja posebnog poštovanja i zahvalnosti za cjeloživotne aktivnosti, iznimna dostignuća i doprinos razvitku te ugledu Čazme. Fizičkoj ili pravnoj osobi može se dodijeliti godišnja nagrada za osobita postignuća i doprinos koji je važan za ukupni gospodarski i društveni život grada te doprinos ugledu i promociji Čazme, a to mora biti ostvareno u posljednjoj godini.

Obrazac i upute za prijavu dostupni su na internetskoj stranici Čazme, a prijedloge treba dostaviti na adresu gradske uprave, Trg Čazmanskog kaptola 13, ili na e-mail elvira.babic.markovic@cazma.hr.

Medijska skupina Osnovne škole Čazma najbolja Film “Online [tanka linija] Offline” pobjednik filmskog natječaja ČAZMA Čazmanski vatrogasci 2022. imali su više od 400 intervencija Čazma Finoteka.com Grad financira oglašavanje proizvođača domaće hrane