Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Medijska skupina Osnovne škole Čazma najbolja

Film “Online [tanka linija] Offline” pobjednik filmskog natječaja

Foto: Čazma
ilmom se želi naglasiti sve veća otuđenost među mladima, a istovremeno sve veća potreba održavanja odnosa u okružju koje nije stvarno

Film “Online [tanka linija] Offline” koji su napravili Pia Jandrić, Iris Huđin i Noa Pirak iz Medijske skupine Osnovne škole Čazma, uz mentoricu Nikolinu Huđber Mesa, bio je najbolji u osnovnoškolskoj kategoriji ovogodišnjeg filmskog natječaja “Odnosi i prijateljstva – online i offline” koji su u sklopu 6. Dana medijske pismenosti organizirali Agencija za elektroničke medije, Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatski filmski savez.

– Film prikazuje odnos mladih kojima je u današnje vrijeme lakše i prirodnije komunicirati putem društvenih mreža nego uživo. Filmom se želi naglasiti sve veća otuđenost među mladima, a istovremeno sve veća potreba održavanja odnosa u okružju koje nije stvarno i u kojem su sve osobe idealne i mogu biti tko žele i što žele. Mladi se u stvarnom svijetu osjećaju nesigurno, dok se u virtualnom svijetu osjećaju ugodno i sigurno jer im servira baš ono što im treba – objasnili su autori pobjedničkog filma.

Nagrada za pobjednički film je sudjelovanje na edukaciji u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza – Filmskoj radionici za djecu i mladež, koja će se održati u Fužinama od 17. do 22. srpnja ili u Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” u Varaždinu od 17. do 25. kolovoza.

ČAZMA Čazmanski vatrogasci 2022. imali su više od 400 intervencija Čazma Finoteka.com Grad financira oglašavanje proizvođača domaće hrane Putuju u Portugal OŠ Čazma u Erasmus+ projektu