Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Mali Iž

Dobili novo igralište za vaterpolo

Novo vaterpolo plivalište u Malom Ižu
Foto: Grad Zadar
Mještani su igralište prilagodili obliku svoje uvale, nabavili su lopte dok će im za iduće ljeto Grad Zadar osigurati nove vaterpolo kapice

Upravni odjel za kulturu i šport Grada Zadra nabavio je novo igralište za vaterpolo na Malom Ižu.
Igralište s dva gola, dimenzija 22x12 metara, izradio je obrt „Martelina“ (u vrijednosti od 5000 kn). Golovi su napravljeni sukladno službenim specifikacijama, od smreke i INOX okova, a izradio ih je stolarski obrt Maričić (ukupno 12.000 kuna). Grad Zadar osigurao je mreže za golove, a sidrene utege, za koje je učvršćeno igralište, su napravili mještani Malog Iža.

Završni radovi na teniskom terenu na Višnjiku Višnjik Novi tereni za Čilića i ekipu

Mještani su igralište prilagodili obliku svoje uvale, nabavili su lopte dok će im za iduće ljeto Grad Zadar osigurati nove vaterpolo kapice. Kako bi se preko zime zaštitilo od propadanja, igralište će biti uskladišteno.

Dosadašnje igralište bilo je staro i dotrajalo i nije više postojala mogućnost njegove obnove i korištenja, dok su opremu za vaterpolo utakmice nabavljali sami mještani, zaljubljenici u ovaj sport. Stoga su iz MO-a uputili dopis resornom odjelu Grada Zadra za nabavku igrališta budući da je vaterpolo jedini sportski sadržaj na Malom Ižu tijekom ljeta. Istaknuli su kako njihovo mjesto ožive vaterpolo utakmice, posebno u vrijeme iške fešte „Vela Gospe“, kada se igraju utakmice Mali Iž – Veli Iž, te utakmice mladih koje prati veliki broj gledatelja, kako mještana tako i gostiju. Grad Zadar izašao je u susret ovoj zamolbi, a iz MO-a su kazali kako su iznimno zadovoljni kvalitetom igrališta.

Također, UO za kulturu i šport, zaprimio je upit i MO Mala Rava da se i njima, za sljedeće ljeto, napravi sličan sportski sadržaj.

Zadarska kockica Odabrani najbolji Za sve manifestacije koristit će se 'Zadarska kockica' Put u Nin i Zadar Ivanec Grad 63 učenika i 14 mentora nagradio izletom u Nin i Zadar