Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Započele prijave za drugu zelinsku Šatorijadu

Druženje u prirodi i spavanje u šatorima

TZG Sveti Ivan Zelina
Foto: TZG Sveti Ivan Zelina
Šatorijada je prilika djeci i odraslima za zajedničko druženje u prirodi kako bi napunili baterije prije početka nove školske godine

Započele su prijave za drugu zelinsku Šatorijadu, zabavnu manifestaciju koja se održava zadnji vikend prije početka nove školske godine. Ove se godine održava od 31. kolovoza do 1. rujna, a prijavna lista već se počela munjevito popunjavati. Šatorijada je prilika djeci i roditeljima da se zajednički opuste u prirodi i napune baterije prije nego što počnu brige koje donosi početak školske godine. – Prošle je godine Šatorijada održana prvi put u velikom broju unatoč kišnom vremenu, a ove se godine nadamo još većem odazivu, kao i lijepom vremenu – poručila je Marinka Zubčić, direktorica Turističke Zajednice Grada Sveti Ivan Zelina te dodala kako se nada da će i ove godine sponzor biti Decathlon koji je prošle godine sudionike darivao popustom na kampersku opremu.

Aquapark Zelina Sveti Ivan Zelina dobio dozvolu Vodeni park na mjestu zelinskih bazena

Obitelji se pozivaju da donesu svoje šatore i vreće za spavanje, kao i sve higijenske i prehrambene potrepštine, organiziraju “dom” u prirodi, zabave se i zajednički provesele. U sklopu manifestacije igrat će se i odbojka na pijesku, graničar i druge zabavne igre. Što se tiče hrane, trebalo bi donijeti hranu prilagođenu za boravak u prirodi (konzervirana hrana, voće, povrće, lako probavljiva hrana).

Za ručak i večeru zapalit će se vatrica za roštilj, a ne bi trebalo zaboraviti uzeti meso, povrće, začine i slično. Očekuje se da sudionici donesu vlastiti šator i/ili opremu za kampiranje, a sanitarne čvorove osigurat će Grad. U subotu , 1.rujna, održat će se natjecanje za najboljeg majstora roštilja u kategoriji najbolja kobasica-roštiljka. Prijave se primaju do četvrtka, 30. kolovoza, događaj je besplatan, a postavljanje šatora započinje idući dan u 16 sati. Sve informacije dostupne su na mrežnim stranicama TZ-a grada Svetog Ivana Zeline i Facebook grupi Visit Sveti Ivan Zelina.

Zagrebačka županija Održan sastanak skupštine Zagrebačke županije Prihvaćen rebalans proračuna, a županija je opet najsigurnija u Hrvatskoj