Izbornik
Naslovnica Gradovi Mali Lošinj
SuSTowns

Europski projekt o održivosti turizma

Foto: Facebook Grada Malog Lošinja
Pri izradi akcijskih planova vodit će se računa o već izrađenoj strategiji razvoja turizma, a posebna pozornost posvetit će se osmišljavanju mjera za prevladavanje krize u turističkom sektoru koju je izazvala globalna virusna pandemija

U gradskoj vijećnici u Malom Lošinju potpisan je Sporazum između gradova Malog Lošinja i Cresa, njihovih turističkih zajednica te Otočne razvojne agencije OTRA vezan uz projekt EU SuSTowns i održivost turizma u manjim mediteranskim gradovima.

Vrijednost 24 milijuna kuna Počela treća faza obnove Lječilišta Velog Lošinja

Rezultat projekta bit će akcijski planovi razvoja turizma koji će se izraditi uz sudjelovanje lokalnih dionika, a temeljit će se na načelima održivog turizma. Pri izradi akcijskih planova vodit će se računa o već izrađenoj strategiji razvoja turizma, a posebna pozornost posvetit će se osmišljavanju mjera za prevladavanje krize u turističkom sektoru koju je izazvala globalna virusna pandemija.

Nakon izrade akcijskih planova, pristupit će se razvoju novih turističkih paketa kojima će se u 2021. godini nastojati vratiti turistički tokovi na razine iz prethodnih godina.