Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
ZADNJI KORAK PRIJE USVAJANJA PLANA

Franković: “Dajmo Planu šansu da zaživi!”

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Plan se donosi samo s jednim ciljem, rekao je Franković, a to je očuvanje

U okviru javne rasprave održano je javno izlaganje ključnog dokumenta i alata za upravljanje povijesnom jezgrom – Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika.

Zdravstveni nadstandard u primarnoj zdravstvenoj skrbi u Mokošici Prva pedijatrijska ambulanta koja ima ultrazvuk za dječju kardiologiju

Nakon dugogodišnje procedure izrade tog dokumenta, javna rasprava predstavlja sam kraj prije donošenja ovog strateškog dokumenta na Gradskom vijeću.

– Posljednja dva tjedna možemo vidjeti reakcije brojnih političkih opcija koji na ovaj ili onaj način žele da se Plan upravljanja ne usvoji. Nekima je u interesu da se ovakav strateški dokumentne usvoji u mandatu ove gradske uprave jer bi za njih usvajanje Plana značilo direktno priznavanje rada ove gradske uprave. Drugima je cilj neusvajanje jer Plan ograničava brojne marifetluke, a nadajući se kako će doći na vlast, svjesni su da bi im vezao i ruke i noge te kako ne bi mogli namiriti svoje osobne interese – rekao je gradonačelnik Mato Franković i istaknuo kako je Plan upravljanja izrađen s ciljem očuvanja najvrednijeg što Dubrovnik ima.

– Cilj nam je očuvanje Grada, zaštićene spomeničke cjeline izvanredne univerzalne vrijednosti. Dajmo Planu šansu da zaživi, onda ga tijekom godina što slijedeprilagođavajmo vremenu i potrebama samo s jednim ciljem, a to je očuvanje prostora koji u sebi nosi bogato naslijeđe i koji moramo sačuvati za buduće generacije – poručio je povodom predstavljanja nacrta Plana upravljanja gradonačelnik Mato Franković.

GAREŠNICA Za zajednice i Crveni križa 1,5 milijuna kuna

– Vjerujem kako će i sama javna rasprava, osim političkih dionika, pobuditi interes onih koji su najvažniji, a to su građani ovog Grada. Pozivam ih da se uključe sa svojim mišljenjima, prijedlozima i primjedbama, a sve kako bi konačni dokument Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika bio bolji i kvalitetniji – gradonačelnik Mato Franković.