Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Poreč

Grad i Turistička zajednica donirali dva prijenosna respiratora

Foto: Grad Poreč
Radi se o medicinskoj opremi koja oboljelima kod kojih dođe do problema s respiratornim sustavom upumpava zrak u pluća i omogućava njihov nesmetani rad dok se pacijenti ne oporave i sami ponovno mogu obavljati funkciju disanja bez dodatne pomoći

Kako bi medicinskim službama koje funkcioniraju u sklopu Istarske županije i grada Poreča olakšali rad u jeku epidemije koronavirusa, Grad Poreč-Parenzo i Turistička zajednica grada Poreča donirali su ispostavi Poreč Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije dva prijenosna respiratora.

'2000 dopisnica na 2000 adresa' MLADI POZIVAJU ODRASLE DA PODRŽE ZDRAVO ODRASTANJE Iz Poreča i Istre kreće '2000 dopisnica na 2000 adresa'

Radi se o medicinskoj opremi koja oboljelima kod kojih dođe do problema s respiratornim sustavom upumpava zrak u pluća i omogućava njihov nesmetani rad dok se pacijenti ne oporave i sami ponovno mogu obavljati funkciju disanja bez dodatne pomoći.

Vrijednost donacije je 224.000 kuna, a ova je aktivnost samo jedna u nizu donacija kojima Grad Poreč-Parenzo, iako nije osnivač, podupire rad Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskih domova zdravlja. U posljednje vrijeme Grad je ovim ustanovama donirao novo vozilo, opremu za zaposlenike, CRP aparat, defibrilator, boce s kisikom, sufinancira nadstandard s okolnim općinama i turističkim tvrtkama, odnosno dodatne timove kojima osigurava da porečka Hitna uvijek bude otvorena, a dodatno financira smještaj liječnika s hitne.

UREĐUJE SE PREMA PLANU Radovi na porečkoj rivi: Arheolozi otkrili ostatke iz 15. stoljeća

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zahvalio je svim službama koje u ovoj situaciji rade sve kako bi zaštitile zdravlje svih nas, posebno medicinskim radnicima koji se s ovom epidemijom suočavaju „na prvoj crti“. Gordana Antić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije zahvalila se na nastavku odlične suradnje i vrijednoj donaciji koja će pomoći, kako u ovom razdoblju, tako i ubuduće.