Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
MLADI POZIVAJU ODRASLE DA PODRŽE ZDRAVO ODRASTANJE

Iz Poreča i Istre kreće '2000 dopisnica na 2000 adresa'

'2000 dopisnica na 2000 adresa'
1/5
Foto: Grad Poreč
Nagrađeni likovni radovi s izložbe 'Boje izbora' otisnuti su kao motivi na 2000 dopisnica

Projekt "2000 dopisnica na 2000 adresa" provodi se dugi niz godina u porečkim školama i zajednici. Nakon godina prerastao je u višemjesečnu kampanju kojom mladi odrasle pozivaju da podrže njihovo zdravo odrastanje u rizicima današnjice.

Nova oprema za dječja i polivalentna igrališta u mjesnim odborima Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat U mjesnim odborima Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat Nova oprema za dječja i polivalentna igrališta

Motivi na dopisnicama, koje djeca i mladi ovih dana upućuju na različite adrese, nagrađeni su likovni radovi učenika istarskih osnovnih i srednjih škola. Na posljednjoj likovnoj izložbi u Poreču pod nazivom "Boje izbora" sudjelovalo je ukupno 12 škola pri čemu je odabrano i nagrađeno 10 likovnih radova. Nagrađeni likovni radovi otisnuti su kao motivi na 2000 dopisnica.

UREĐUJE SE PREMA PLANU Radovi na porečkoj rivi: Arheolozi otkrili ostatke iz 15. stoljeća

Učenici istarskih škola uključenih u projekt "Boje izbora" krajem veljače ispisivali su dopisnice na adrese vršnjaka i odraslih osoba s ciljem zagovaranja prava na zdravo odrastanje i zdrave životne izbore.

Dopisnice sa dječjim pozivom na zdrave životne izbore upućuju se ovih dana iz Istre i to: Poreča, Rovinja, Medulina, Pazina, Tara, Vrsara, Svetvinčenta te ih važni odrasli u životima djece mogu očekivati.

U SKLOPU ULAGANJA U OBNOVU STAROGRADSKE JEZGRE Obnovljen krov i fasada stoljetne zgrade Zajednice Talijana Poreč

Projekt "Boje izbora" i kampanja  "2000 dopisnica na 2000 adresa“, osim što zagovaraju zdrave dječje izbore, kada se realiziraju u školama pridonose pozitivnoj školskoj klimi, povezivanju, timskom projektiranju djece i učitelja, dječjem promišljanju i samostalnoj  promociji zdravih životnih izbora. Kampanja omogućava povezivanje djece i mladih s vršnjacima koji su im uzori te s odraslima, potiče svijest kod mladih o odgovornosti za vlastite izbore, ali i svijest odraslih o značaju podrške zdravom odrastanju djece i mladih.