Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Grade radionice za bolju strukovnu nastavu

Grad Sveti Ivan Zelina nastavlja ulagati u strukovno obrazovanje

Foto: Srednja škola Dragutina Stražimira
Buduće su radionice zamišljene kao mjesto za stjecanje kompetencija u radnom okruženju

Iako u svom programu ima i četverogodišnju gimnaziju, zelinska Srednja škola Dragutina Stražimira primarno je strukovna škola i nastoji se prilagoditi europskim i hrvatskim trendovima kad je riječ o promociji i ulaganju u strukovno obrazovanje. Tijekom protekle školske godine škola je ostvarila znatne pomake u nabavi opreme te su napravljeni prvi koraci uz potporu Grada za gradnju radionica za izvođenje vježbi i praktične nastave u strukovnim i obrtničkim programima.

Hokej na travi, nogomet, rukomet i savate samo su dio sportske scene Sveti Ivan Zelina grad je rekreacije i sporta

Kako bi učenici u strukovnim sektorima imali priliku razviti dostatne kompetencije, a samim time i postići veću konkurentnost na tržištu rada, škola je uz potporu Grada inicirala projekt gradnje radionica za izvođenje praktične nastave i vježbi. Buduće su radionice zamišljene kao prostor koji će koristiti obnovljive izvore energije, te učenicima omogućiti ne samo stjecanje potrebnih kompetencija, nego i stvaranje proizvoda koji će u konačnici lokalnoj zajednici poslužiti kao polazna točka za cjeloživotno obrazovanje.

Sveti Ivan Zelina u samom središtu grada Sveti Ivan Zelina dobio novi centar za turiste

Grad Sveti Ivan Zelina iskazao je veliku podršku zelinskoj srednjoj školi osiguranjem sredstava za nabavu besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda, što je prvi takav korak otkako je škola započela s radom. Iduće školske godine u to će uključiti i učenike drugih razreda. Uz to, Grad je osigurao i financijska sredstva za nagrađivanje učenika koji su na županijskim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta, kao i za one koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima.