Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Filip Zoričić primio najbolje ovogodišnje maturante i uručio im darove Grada

Gradonačelnik maturantima: Budite ponosni onime što jeste

1/3
Foto: Grad Pula
Studente koje čekaju upisi na željene fakultete i daljnje obrazovanje gradonačelnik je pozvao da se nakon završetka studija vrate u Pulu

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na terasi pulske Zajednice Talijana – Circolo upriličio je prijem za 13 najboljih maturanata u školskoj 2020./2021. godini i njihove ravnatelje.

PULSKI SAJAM KNJIGA Posjetitelje čeka više od 50 programa i preko 30.000 naslova

Poruka maturantima

– Drago mi je kada je škola na okupu, učenici i njihovi ravnatelji! Onda je to jedna posebna emocija. Od srca vam čestitam na postignutim uspjesima u srednjoj školi. Najbolji znači i najodgovorniji, ne mora nužno značiti i najsposobniji, ali ako ste najbolji, imate perspektivu i čeka vas puno odgovornosti u životu. Kao maturanti imate priliku mijenjati svijet. To je jako važno. Promišljajte o tome i to vam je moj savjet kao profesora. Čestitam ravnateljicama i ravnateljima, sigurno možete biti ponosni na svoje učenike. Sačuvajte taj kontinuitet i obrazovanju dajte na važnosti i ubuduće – poručio im je gradonačelnik Filip Zoričić.

Maturantima koji ulaze u svijet rada gradonačelnik je poželio puno uspjeha, što brži pronalazak posla i uspješnu karijeru u odabranom zanimanju. Studente koje čekaju upisi na željene fakultete i daljnje obrazovanje pozvao je da se nakon završetka studija vrate u Pulu.

– Mi vas trebamo, Pula treba sve ljude, a vi mladi možete puno konkretnije, dinamičnije i na svoj način promišljati budućnost grada. Budite i dalje kritični, nemojte biti uvijek svime zadovoljni. Čuvajte sebe i svoj identitet koji je jako važan u svijetu. Ako idete izvan Pule i Istre, pohvalite svoj zavičaj i recite da je Pula najbolji i najljepši grad te da je u Istri predivno živjeti. Budite sretni kada to izgovarate i ponosni onime što jeste – zaključio je gradonačelnik Zoričić.

U Gradu Puli veliku pažnju poklanjaju gradnji novih parkirališnih mjesta U tijeku gradnja javnog parkirališta u Valturskoj ulici

Najuspješniji ovogodišnji maturanti su: Lovro Kovačević iz Ekonomske škole, Dora Berljavac iz Gimnazije, Letizia Ulika Roce i Leonardo Rojnić učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Pula, Astrid Mirković maturantica Industrijsko-obrtničke škole, Teo Vukšić iz Medicinske škole, Marko Drandić iz Srednje talijanske škole Dante Aleghieri, Miriam Glavić učenica Strukovne škole Pula, Marko Rajlić iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula, Donata Butković, maturantica Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Ana Dugandžić i Matko Tepšić iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu te Lana Bedrina učenica Tehničke škole.

Nagrade za uspjeh

Prijemu je prisustvovala i pročelnica nadležnog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović.

Tom je prigodom najuspješnijim maturantima gradonačelnik Filip Zoričić uručio prigodne poklone – ruksak, tablet, prigodan blok, zaštitnu maskicu i staklenu bočicu sa simbolima Grada Pule.