Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Centar za inkluziju i socijalne usluge

Kocke s korza krasit će dvorište na Križevačkoj cesti

Foto: Bjelovar
Grad Bjelovar pomaže bjelovarski Centar za inkluziju i socijalne usluge

Grad Bjelovar godinama na različite načine pomaže bjelovarski Centar za inkluziju i socijalne usluge, koji se brine o 80 osoba s intelektualnim poteškoćama, a koje žive samostalno u vlastitim stambenim zajednicama. Jednu takvu stambenu zajednicu na Križevačkoj cesti u Bjelovaru, u kojoj živi osmero korisnika, sa suradnicima je posjetio zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

– Centar se svake godine javlja na gradske mjere u poljoprivredi i u pet godina za održavanje svojih vrtova i plastenika u kojima rade i od kojih žive dobili su nešto više od 40 tisuća kuna. Također, u pet godina dobili su i 80 tisuća kuna za svoje korisnike, a posljednja suradnja odnosi se na donaciju 400 četvornih metara betonskih kocki koje su nekada bile na korzu, a uskoro će krasiti dvorište kuće na Križevačkoj cesti – objasnio je zamjenik Brajdić partnerski odnos grada i centra.

Predsjednica Centra za inkluziju i socijalne udruge Vanda Kocur Lovrović naglasila je da je rad važan dio života svake osobe pa tako i osoba s intelektualnim poteškoćama te da su njihovi korisnici sretni što mogu raditi i doprinositi svojoj zajednici. Dodala je da su s godinama i uz podršku lokalne samouprave došli do toga da obrađuju površinu veliku četiri hektara.

bjelovarski sajam BJELOVAR Više od 400 izlagača stiglo u Gudovac Bjelovarski košarkaški kamp od 26. lipnja do 1. srpnja Kamp HOOPS ima podršku i izbornika Aleksandra Petrovića BJELOVAR Za računala i medicinske lutke izdvojeno 49.000 eura