Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
BJELOVAR

Više od 400 izlagača stiglo u Gudovac

bjelovarski sajam
1/5
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Proljetni međunarodni bjelovarski sajam okupio je izlagače iz desetak zemalja

Više od 400 izlagača iz desetak europskih zemalja predstavilo se na 24. proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu, jednom od najvećih sajmova u državi kada je poljoprivredna mehanizacija u pitanju. Trodnevni sajam u Gudovcu u petak 24. ožujka otvorila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazavši da će se unaprijediti infrastruktura sajma.

Nacionalni simbol

– To je naš nacionalni simbol – rekla je ministrica prije no što je u društvu brojnih uzvanika krenula u obilazak. Čim je izašla iz svečane sale, zagrlio ju je i čestitao joj na uspješnom mandatu jedan od razdraganih izlagača.

Najveći dio sajamske ponude bili su poljoprivredna mehanizacija, repromaterijal za proljetnu sjetvu, našlo se tu i sadnica, bila je i izložba stoke te neizostavna bogata ugostiteljska ponuda. U sklopu manifestacije održana su i dva manja sajma – sajam hortikulture HOROP te sajam građevine i komunalne tehnologije GRO-KOB.

Među najvećim sajamskim atrakcijama u Gudovcu bili su najskuplji izložbeni primjerak, traktor marke Fendt, čija je cijena, ovisno o opremi, od 450.000 do 480.000 eura, te kombajn marke Massey Ferguson, koji košta više od 200 tisuća eura, ispred kojeg je pozirala atraktivna hostesa Ivana s natpisom ŠČ na stražnjici.

– Proljetni sajam pokrenut je s ciljem da posjetiteljima pružimo sve potrebno za proljetnu sjetvu. Rasli smo iz godine u godinu i sada možemo reći da je on po broju posjetitelja i popunjenosti izložbenog prostora prestigao Jesenski sajam – rekao je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj istaknuvši kako se ove godine sajam prostire na 10 hektara. Sav je izložbeni prostor zakupljen, a uskoro se ide u kupnju parcele kako bi u budućnosti bilo i više prostora za izlagače.

Sve na jednome mjestu

– Poljoprivreda, gospodarstvo i obrtništvo na jednome mjestu, sve to je Proljetni sajam, koji više od dva desetljeća dovodi stručnjake na tim područjima, ali i ljude koji žele nešto više naučiti i doznati o poljoprivredi – rekli su iz Grada Bjelovara po otvaranju u petak o važnosti sajma u Gudovcu, na kojem je grad i ovoga puta imao svoj štand na kojem su se proizvodima predstavili lokalni proizvođači.

Među brojnim uzvanicima i posjetiteljima na otvorenju su bili i Milaim Fetai, veleposlanik Republike Sjeverne Makedonije, koja je prvi put partner Bjelovarskog sajma, ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič, veleposlanik Češke Milan Hovorka i drugi.

Bjelovarski košarkaški kamp od 26. lipnja do 1. srpnja Kamp HOOPS ima podršku i izbornika Aleksandra Petrovića BJELOVAR Za računala i medicinske lutke izdvojeno 49.000 eura BJELOVAR Bjelovaru za obnovu još četiri milijuna eura