Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
GRADU DAROVANO ZEMLJIŠTE POTREBNO ZA GRADNJU

Kreće gradnja vanjskih bazena: 'Nadamo se da će sljedeće godine u sezoni biti otvoreni'

1/6
Foto: Grad Velika Gorica
Gradit će se jedan olimpijski bazen 25×50 metara i jedan bazen koji je podijeljen na dva dijela - jedan plitki dubine 30 centimetara, a drugi sa atrakcijama

U prostorijama Gradskih bazena potpisan je Ugovor o darovanju nekretnine između Grada Velike Gorice i Srednje strukovne škole. Ugovorom je Gradu darovano zemljište potrebno za gradnju vanjskih bazena. 

Pri kraju radovi na izgradnji novog vrtića RADOVI PRI KRAJU Novi vrtić omogućit će zaposlenje pet novih djelatnika i osigurati boravak za 32 mališana

Projektna dokumentacija pripremljena je prošle godine, a sada je i službeno predstavljen cijeli projekt. 

"Ove godine nastavljamo s tom sljedećom i završnom fazom i na ovom prostoru iza mene, na obuhvatu od nekoliko tisuća kvadrata izgradit ćemo nekoliko vanjskih bazena s velikim olimpijskim bazenom i s jednim malim bazenom, s atrakcijama i s jednim dječjim bazenom. Da bi mogli proširiti obuhvat izgradnje tih vanjskih bazena danas smo nazočili darovnom ugovoru između Srednje strukovne škole i Grada Velike Gorice, zapravo posredno i Zagrebačke županije i samog župana Stjepana Kožića koji su preko svojih odluka darovali tu zemlju Velikoj Gorici", izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

U dvije godine Kutina znatno povećala ulaganja u sport Nakon atletske staze i kuglane, ove godine na red stiže i obnova bazena

Voditelj Gradskog bazena, Darko Ćopić, pojasnio je da su kompleksi vanjskih bazena vezani na unutarnji bazen. Otkrio je da će se graditi jedan olimpijski bazen 25×50 metara i jedan bazen koji je podijeljen na dva dijela - jedan plitki dubine 30 centimetara, a drugi s atrakcijama, prije svega s tri tobogana, masažerima i slično.

"Uz taj dio, predviđen je i onaj ugostiteljski, kao i dječje igralište, a bit će tu i jedno igralište s fitness spravama. Tako da, kada nam Goričani dođu ovdje preko ljeta mogu ostajati cijeli dan", rekao je Ćopić.

Za vanjsko kupalište dva milijuna eura Predstavljen projekt, grad će napokon dobiti i vanjske bazene

"Tako će bazenski kompleks imati i unutarnje i vanjske bazene i bit će sigurno najmoderniji i najveći ovakvoga tipa u Hrvatskoj, a možda i šire. S obzirom da se nalazi u urbanom dijelu grada i da postoji veliki broj potencijalnih rekreativaca koji i sada koriste zatvorene bazene vjeruju da će koristiti i otvorene bazene", rekao je Barišić i dodao kako računaju na mladež i sportaše te kako žele Veliku Goricu na sportskoj karti Hrvatske afirmirati kao grad vodenih sportova. 

Vrijednost kompleksa unutarnjih bazena iznosila je oko 40 milijuna kuna, a vanjske bazene s atrakcijama i potrebnom opremom izgradit će se za 20 milijuna kuna.

Ljetno osvježenje Počela sezona na gradskom bazenu

"Kada smo prvi puta radili projekcije bazena na otvorenom na jednoj drugoj lokaciji, nismo to mogli izvesti ispod 70 milijuna kuna. Mi smo vrlo zadovoljni s obzirom da smo to ‘rastegnuli’ na nekoliko godina tako da je to naš gradski proračun mogao podnijeti. Očekujemo ove godine početak radova na gradskim bazenima, a sljedeće godine nadamo se da će već u sezoni biti otvoreni za građanstvo", poručio je gradonačelnik.

U ime Srednje strukovne škole ugovor je danas potpisao ravnatelj Miroslav Antolčić koji je istaknuo da je ovo nastavak jedne lijepe priče koju je započeo njegov prethodnik, ravnatelj Stjepan Kos.

Dobra kupališna sezona Na Gradskim bazenima već 26.000 kupača

"On je imao viziju s gradonačelnikom osigurati na neki način građanima prostor za rekreaciju i za sport - Gradske bazene o kojima su maštale generacije i generacije prije nas. Ja se sjećam svojih srednjoškolskih dana, uvijek smo morali u Zagreb na bazene. S te strane mi je drago da je Srednja škola dio nastavka te priče i da smo u suradnji sa Županijom i županom Stjepanom Kožićem uspjeli osigurati mogućnost nastavka izgradnje tih vanjskih bazena", izjavio je Antolčić.

Foto: Grad Velika Gorica