Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Nova Opća bolnica u Puli postaje stvarnost – Otvoren novi Odjel laboratorijske dijagnostike

Laboratorij godišnje obradi čak 200.000 pacijenata i dva milijuna pretraga

1/7
Foto: Grad Pula
Treba se posebno zahvaliti medicinskom osoblju koje je u proteklom razdoblju dalo veliki doprinos kako bi cijeli sustav mogao redovito funkcionirati. Siguran sam da će na ovoj lokaciji zdravstvena skrb za naše građane i posjetitelje biti znatno kvalitetnija, kazao je gradonačelnik Miletić

Svakim je danom sve bliži dovršetak izgradnje nove, suvremeno opremljene Opće bolnice u Puli. Stoga veseli da je u petak svečano otvoren Odjel laboratorijske dijagnostike. Time je Pula dobila glavni laboratorij za analizu krvi u Istri, a sama organizacija rada omogućuje vađenje krvi bilo gdje u županiji. Pacijent uglavnom ne mora dolaziti na mjesto analiziranja krvi čime se osigurava i lakša dostupnost laboratorijske dijagnostike, smanjuju se troškovi putovanja pacijenata jer uz to pacijent dobiva nalaz elektronskim putem na mjesto vađenja krvi ili na kućnu adresu. Riječ je o laboratoriju koji godišnje obradi oko 200.000 pacijenata i učini gotovo 2 milijuna pretraga.

Foto: Grad Pula

Priprema za uređenje Danteova trga dio je ukupnog uređenja starogradske jezgre čemu Grad teži Počela iskapanja u starogradskoj jezgri Pule staroj 3000 godina Nakon arheoloških istraživanja slijedi uređenje Danteova trga

Otvaranju novouređenih prostorija Odjela laboratorijske dijagnostike prisutvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

- Nova Opća bolnica u Puli postaje stvarnost i ovo otvaranje Odjela velik je korak naprijed s obzirom i na to da se radi o najsuvremenijoj tehnologiji. Imati jednu takvu suvremenu zgradu i novu opremu je dakako odlična stvar, no treba se posebno zahvaliti medicinskom osoblju koje je sigurno u proteklom razdoblju dalo veliki doprinos kako bi cijeli sustav mogao redovito funkcionirati. Siguran sam da će na ovoj lokaciji zdravstvena skrb za naše građane i posjetitelje biti znatno kvalitetnija - kazao je gradonačelnik Miletić.

Foto: Grad Pula

Zadovoljstvo projektom gradnje nove bolnice izrazio je i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin kao predsjednik Povjerenstva za praćenje i realizaciju projekta gradnje nove Opće bolnice u Puli i državni tajnik Ministarstva zdravstva prim. Željko Plazonić.

U Puli pripremaju 6. Pulski karneval koji mještanima i gostima donosi mnogo plesa i zabave U glavnoj karnevalskoj povorci središtem grada proći će više od tisuću maškara

Ravnateljica Opće bolnice Irena Hrstić napomenula je da se uz Odjel laboratorijske dijagnostike, dosad u novouređene prostorije nove Opće bolnice već preselio Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te Odjel za dermatologiju i venerologiju. Više o radu Odjela laboratorijske dijagnostike govorila je voditeljica Lorena Honović.

Foto: Grad Pula

U novouređenom Odjelu laboratorijske dijagnostike skraćeno je i vrijeme obrade uzoraka i u laboratorijskim uvjetima osigurana potpuna sljedivost svakog uzorka od pacijenta do rezultata, a sam laboratorij uključen je u nekoliko razina domaćih i međunarodnih kontrolnih mehanizama što omogućuje visoku kvalitetu obavljenog posla. Prema tehničkoj opremljenosti i stručnom kadru bolnica je sve bliža velikim Kliničkim centrima, a metode koje koriste u radu omogućavaju potpunu usporedivost rezultata.

Županija i u ovoj godini nastavlja s investicijama vrijednim gotovo 600 milijuna kuna Najvredniji projekt je gradnja i opremanje Opće bolnice u Puli