Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pulski gradski vrtići rade čitavo ljeto i imaju niz aktivnosti na moru za mališane

Ljetni vrtićki kampovi za male pustolove i istraživače

1/2
Foto: Grad Pula
Ljetni vrtićki kamp planira se uz more, na području Valkana, Stoje i Hidrobaze kako bi djeci omogućili što kvalitetniji boravak tijekom ljetnih mjeseci

U planiranju ljetnog rada pulski gradski vrtići pobrinuli su se i potrudili ponuditi roditeljima novosti vezane za ljetni rad. Kako su zbog pandemije djeca dugo bila kod kuće, a roditelji iskoristili godišnje odmore, vrtići su organizirali rad na način da djeca što je više moguće borave na zraku, na otvorenom prostoru.

Tijekom cijele godine Rt Kamenjak privlači posjetitelje sa svih strana svijeta

Tako su predškolske ustanove kojima je osnivač Grad Pula uz pomoć Grada i trgovačkih društava, koja se brinu o održavanju okoliša, ponudili roditeljima dvomjesečni boravak u vrtićkom ljetnom kampu – centro estivo.

Učenje uz zabavu

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravio je inicijativu pulskih dječjih vrtića rekavši kako će hvalevrijedne ideje uvijek naići na njegovu podršku, posebice kada se odnose na djecu i njihovo ljepše, sadržajnije, kvalitetnije, ali i sigurno djetinjstvo.

– Grad Pula dugi niz godina omogućava pulskim mališanima najviši standard boravka i rada. Grad Pula s ponosom nosi status Grada – prijatelja djece i naši najmlađi uvijek će nam biti na prvom mjestu. Stoga odgojno-obrazovne aktivnosti na moru i uz more tijekom ljetnih mjeseci smatram poželjnima i dobrodošlima – rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

U ljetnim kampovima djeca će boraviti na otvorenom prostoru gradskih kupališta uz odgojno-obrazovne sadržaje i aktivnosti koje će biti pomno planirane upravo kako bi se iskoristile prirodne blagodati, ali i kako bi djeca, uz uživanje u kupanju, nastavila s aktivnim usvajanjem znanja i vještina te posebice istraživanjima primjerenima dobi. Naravno, sukladno epidemiološkoj situaciji, koju nastavljaju pratiti i uz uvažavanje i provođenje svih potrebnih mjera.

Hidrobaza je apsolutno jedna od najatraktivnijih plaža u Puli s nizom novih sadržaja Uređena plaža na Hidrobazi ima Wi-Fi, dio za kućne ljubimce...

Predškolske ustanove kojima je Grad Pula osnivač ovog će ljeta raditi punim kapacitetima prema potrebama roditelja. Ljetni vrtićki kamp planira se uz more, na području Valkana, Stoje i Hidrobaze kako bi djeci omogućili što kvalitetniji boravak tijekom ljetnih mjeseci.

Sportske skupine u svom programu svake godine pa tako i ove imaju predviđeno najmanje mjesec dana škole plivanja, dok će ostale srednje i starije vrtićke skupine koje se nalaze u blizini gradskih plaža, također u svoj plan rada za ljetno razdoblje uvrstiti odlazak na more što je češće moguće. Želja je gradskih vrtića da ljetni kampovi postanu tradicionalni te da se djeci omogući bezbrižno i veselo ljeto u vrtićima uz nove sadržaje koji su dio redovnog rada.

U slučaju lošeg vremena rad iz ljetnog kampa prebacit će se u vrtić, a kontinuirano će se pratiti epidemiološka situacija koja je svima izuzetno važna.

Grad Pula najavio provedbu projekta Poduzetničkog centra ‘Coworking Pula’ Ovim projektom Pula još jednom potvrđuje svoju poziciju grada po mjeri poduzetnika

Čišćenje kupališta

Nastavljamo čuvati sebe i naše najmlađe, uvijek odgovorno i u cilju najboljeg za našu djecu, poručuju iz pulskih predškolskih ustanova kojima je osnivač Grad Pula.

No, kako bi ideje o odlasku i boravku na moru mogli sprovesti u djelo, vrtićima je pomogao Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule, i to u organiziranju čišćenja, osiguravanja najboljih uvjeta na kupalištima Stoja i Valkane, dok će komunalno poduzeće Herculanea pograbljati, pokositi, očistiti kupalište Stoja i posjeći obližnje suhe grane.