Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Predstava u Centru za kulturu Čazma

”Ljubav, gubici i moda” – emotivni inventar životnih ormara

Foto: Čazma
Priče je napisala književnica Nora Ephron, stručnjakinja za romantične komedije, ali i duboko osobne drame. Predstava je napravljena u koprodukciji sa Špas teatrom iz Ljubljane.

U Centru za kulturu Čazma ove srijede, 1. ožujka, održat će se predstava “Ljubav, gubici i moda” u kojoj nastupaju Karmela Vukov-Colić, Sanja Doležal, Zdenka Kovačiček te dvije iskusne glumice, Matija Prskalo i Mirna Medaković Stepinac. Riječ je o zanimljivom kazališnom formatu u kojem pet žena govori o odjevnim predmetima koji su obilježili njihove živote, a istodobno iznose intimnu ispovijest svojih života.

Priče je napisala književnica Nora Ephron, stručnjakinja za romantične komedije, ali i duboko osobne drame. Predstava je napravljena u koprodukciji sa Špas teatrom iz Ljubljane. Čazmanci će tako imati prilike uživati u ovoj životopisnoj hit predstavi u kojoj pet poznatih hrvatskih umjetnica priča priče o ženskim sudbinama.

Iako su one iz pera američke književnice, toliko su univerzalne i prepoznatljive da bi to lako mogle biti priče i svake od njih, kao i od svake žene kojoj se obraćaju.

U emotivnom inventaru svojih životnih ormara protagonistice nam otkrivaju trenutke u kojima su bile sretne ili tužne, u kojima su ljubile i gubile. Teme su svima poznate, a o njima govore naslovi priča: Mamini savjeti, Agonija kupnje grudnjaka, Crna i bijela, Katastrofa u kabini za presvlačenje, Debela i mršava te Muževi i ljubavnici.

Predstava “Ljubav, gubici i moda” počinje u 20 sati u čazmanskom Centru za kulturu gdje se mogu kupiti ulaznice koje u pretprodaji stoje 12 eura, a na dan predstave 15 eura.

ČAZMA Za obnovu i rad sakralnih objekata Čazma daje 22.500 eura 46. međunarodna utrka Zagreb – Čazma Supermaraton “Od Kaptola do Kaptola” trči se 26. ožujka ČAZMA Predstavljena monografija o Aleksandru Marksu