Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Gradonačelnik obišao novouređeno igralište

Na novom igralištu u Solitudu prostor za rekreativce i djecu

Dječje igralište na Solitudu
Foto: Grad Dubrovnik
Ovo je početak uređenja cijele zone Solituda kako bi se udovoljilo potrebama stanovnika – poručio je gradonačelnik Franković

Grad Dubrovnik može se pohvaliti novouređenim parkom s dječjim i sportskim igralištem u Solitudu.

Iz proračuna

U maleno igralište u dijelu grada koji se razvija Grad je odlučio uložiti čak 1,1 milijuna kuna iz proračuna kako bi osigurao mjesto za ugodan boravak i sretno odrastanje mališana. Uređenje je započelo ove godine u travnju, a mališani ga već koriste. Ovih je dana gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao novouređeni park u sklopu kojega je uređeno i vježbalište na otvorenom. Kombinacijom sportsko-rekreativnih sadržaja u Solitudu dobiven je novi cjeloviti javni prostor i zelena zona namijenjena svim dobnim skupinama.

Vrtić Pčelica u Dubrovniku Nova ulaganja grada Obnova vrtića u Mokošici, sanacija igrališta u Gružu

Investicija je vrijedna 1,1 milijun kuna s PDV-om, što uključuje i nabavku potrebne sportske i dječje opreme. Izgrađeno je vježbalište na otvorenom i potpuno novi teren za košarku, a postojeće dječje igralište rekonstruirano je i obogaćeno novom opremom. Iznad dječjeg igrališta postavljene su tribine i klupe. Uz krajobrazno uređenje čitave zone napravljene su staze i stube za pješačku komunikaciju.
– Grad Dubrovnik ovime je završio još jednu investiciju. Ovo je početak uređenja cijele zone Solituda kako bi se udovoljilo potrebama trenutačnog broja stanovnika. Uz planiranu izgradnju novog vrtića, mislimo urediti još jedno igralište jer će s novim sadržajima koji su predviđeni sve ovo što radimo biti nedovoljno – rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Igralište u Trstenom

Naime, Solitudo je mlađe dubrovačko naselje smješteno u blizini centra kamo se doselilo dosta mladih obitelji s djecom, tako da je bilo potrebno proširenje igrališta, kao što postoji potreba za gradnjom vrtića. Tim više što interes za doseljavanje u ovaj dio grada i dalje postoji, pa je u tijeku gradnja novih zgrada i ostalih sadržaja. 
Grad Dubrovnik nastavlja s rekonstrukcijom postojećih i izgradnjom novih igrališta. Unutar narednih 15-ak dana završit će se igralište u Trstenom, a uskoro bi trebali početi i radovi na rekonstrukciji sklopa igrališta OŠ Ivana Gundulića u Gružu, za koje je nedavno raspisana javna nabava. Slijedi uređenje i rekonstrukcija košarkaškog igrališta u kvartu Sedam smrtnih grijeha.

Mato Franković Potpisan ugovor Grad Dubrovnik obnavlja zgradu policije i subvencionira smještaj policajaca