Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pula ima jedan od najmodernijih kompleksa javnih gradskih bazena u Hrvatskoj

Na pulske bazene svakodnevno na trening dolazi više od 400 djece

Izgrađena su tri bazena: vaterpolski, multifunkcionalni i bazen za bebe
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
U godinu dana na području Pule uloženo je više od 100 milijuna kuna u bolju kvalitetu sportske infrastrukture, kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić

Nakon više od 30 godina iščekivanja, u prosincu prošle godine u Puli je otvoren moderan kompleks javnih gradskih bazena koji je u kratkom roku postao drugi dom za velik broj mladih plivača.

Kompleks javnih gradskih bazena smjestio se tik uz postojeću dvoranu Doma sportova Mate Parlov, a uz stadion Sportsko-rekreativnog centra Uljanik Veruda i Boćarski dom, i vizualno je zaokružen ovaj jedinstveni sportski kompleks na području Istre.

Pula produktivna suradnja Grad Pula i Udruženje obrtnika i dalje će aktivno surađivati s ciljem revitalizacije centra grada

Realizacijom jednog od najvažnijih sportskih objekata u Puli u posljednjih nekoliko desetljeća znatno je obogaćena ponuda sportskih sadržaja u gradu.

Dostupni svim građanima

Gradske bazene Pula-Pola dnevno koristi 400-tinjak djece koja svakodnevno marljivo treniraju u svojim sportskim klubovima: Plivačkom klubu Pula i Plivačkom klubu Arena, Vaterpolo klubu Pula te Triatlon klubu Pula. Otvaranjem kompleksa bazena na raspolaganju im je čak pet puta više staza i termina nego što je to bio slučaj do sada kada su morali trenirati u 10-ak kilometara udaljenom bazenu i u neadekvatnim uvjetima.

– Samo u posljednjih nekoliko godina na području Pule uloženo je više od 100 milijuna kuna u podizanje kvalitete sportske infrastrukture i nakon dovršetka izgradnje i uređenja više sportskih objekata, kada je riječ o sportu, prioritet nam je bila upravo izgradnja javnog gradskog bazena. Kako bismo u konačnici imali što kvalitetniji i funkcionalniji objekt, od samog početka u pripremu projekta uključene su bile sportske udruge i budući korisnici. Drago mi je danas vidjeti kako su bazeni puni djece koja svakodnevno marljivo treniraju i vjerujem da ćemo ovom važnom investicijom uvjete bavljenja sportom u gradu podići na novu razinu – kazao je Boris Miletić, gradonačelnik Pule.

međunarodni dan rijetkih bolesti Pula: Predstavljena kampanja 'Rijetki inspiriraju. Ostavi trag!'

U sklopu kompleksa izgrađena su ukupno tri bazena: vaterpolski bazen dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara te bazen za bebe dimenzija sedam puta šest metara.
Bazeni su dostupni svim građanima bez obzira na dob, od djece predškolskog i školskog uzrasta, plivačima i sportskim klubovima, rekreativcima, osobama s invaliditetom ili smanjenom pokretljivošću do osoba treće životne dobi. Multifunkcionalni bazen prilagođen je osobama s poteškoćama u kretanju, a zahvaljujući mobilnoj rampi osobe s invaliditetom mogu koristiti i veliki vaterpolski bazen.

Tribine za 400 gledatelja

Osim rekreacije, treninga i obuke plivača, bazen omogućuje održavanje međunarodnih natjecanja u 25-metarskim bazenima u svim plivačkim disciplinama te međunarodnih vaterpolskih utakmica i turnira. Usto, novi kompleks bazena omogućit će Puli da se upiše na kartu destinacija za pripreme plivača, vaterpolista, triatlonaca, plivača iz naše zemlje, ali i šire.

U sklopu kompleksa svoje mjesto pronašla je i spa-zona s četiri saune – turskom, finskom, bio, infracrvenom te whirpoolom, a tu je i multifunkcionalna fitness dvorana.

Dodatan prostor kompleksa čine sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ugostiteljski objekt. Postavljena je oprema za sportska natjecanja te je uređen okoliš oko samog objekta. Tribine unutar kompleksa bazena mogu primiti do 400 gledatelja i navijača.

Građevinska dozvola za gradnju bazena dobivena je u prosincu 2016. godine, a ugovor o njegovoj izgradnji potpisan je u srpnju 2017. godine. Procijenjena vrijednost radova bila je 55 milijuna kuna, a tvrtka Kolektor Koling d.o.o. s ponudom od 53,5 milijuna kuna odabrana je kao najpovoljnija.

Godišnja skupština Za sportske udruge 600 tisuća kuna od Grada, što je 100 tisuća više nego lani