Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
produktivna suradnja

Grad Pula i Udruženje obrtnika i dalje će aktivno surađivati s ciljem revitalizacije centra grada

Pula
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Na susretu se razgovaralo i o planovima uređenja prometa u samom centru grada, odnosno o mogućnostima uređenja Giardina kao cjelovite pješačke zone po uzoru na najrazvijenije europske gradove

Pulski gradonačelnik Boris Miletić se zajedno sa zamjenikom Robertom Cvekom i suradnicima susreo s predstavnicima Udruženja obrtnika Pule na čelu s predsjednikom Andijem Vitasovićem.

Tom je prigodom gradonačelnik Miletić među ostalim istaknuo kako je Pula danas među vodećim gradovima u Hrvatskoj po pitanju poduzetništva te kako su obrtnici i općenito obrtničke djelatnosti iznimno važne za daljnji razvoj Pule i cijele šire zajednice.

Na brdu sv. Mihovila nalazile su se samostanske crkve sv. Mihovila i sv. Klementa, a napuštene su u 16. stoljeću Arheološka istraživanja u Puli Pronašli grobnice na mjestu budućeg studentskog kampusa

Prilikom susreta razgovaralo se o inicijativama i mjerama za revitalizaciju samog centra grada, posebice u zimskim mjesecima kako bi se motiviralo zakupce poslovnih prostora, ali i same građane. Grad Pula oduvijek prilikom natječaja za davanje u zakup svojih poslovnih prostora uvjetuje ponudu u starogradskoj jezgri, a sve s ciljem što kvalitetnije ponude. No upravo kako bi dodatno stimulirali određene djelatnosti i ponude, Grad Pula pristupio je izradi nove Odluke o davanju u zakup i kupoprodaji poslovnih prostora u svom vlasništvu koja je trenutno u fazi savjetovanja s javnošću. Inače, Grad Pula u ovom trenutku u samom centru grada ima izvan upotrebe 21 poslovni prostor, odnosno tek tri posto od ukupnog broja poslovnih prostora.

Konkretne aktivnosti revitalizacije centra Pule već se sustavno provode pa je tako primjerice zahvaljujući projektu uređenja pročelja Dolcevita do sad sufinancirana obnova ukupno 57 građevina, od čega je njih 36 na području kulturno-povijesne cjeline, a u 2019. godini u planu su još 22 obnove fasada u starogradskoj jezgri.

međunarodni dan rijetkih bolesti Pula: Predstavljena kampanja 'Rijetki inspiriraju. Ostavi trag!'

Na susretu se razgovaralo i o planovima uređenja prometa u samom centru grada, odnosno o mogućnostima uređenja Giardina kao cjelovite pješačke zone po uzoru na najrazvijenije europske gradove pri čemu je napomenuto da su u ovom trenutku u izradi, kako izrada arhitektonskih idejnih rješenja, tako i prometnih elaborata koji će u konačnici pokazati utjecaj bilo kakvog buduće zahvata na širi prometni sustav centra Pule. Prije same prezentacije konačnog rješenja uređenja Giardina, isti će se usuglasiti sa zainteresiranom javnošću i mjesnim odborom Stari Grad.

Grad Pula i Udruženje obrtnika koje danas broji 2520 članova i u nadolazećem će periodu nastaviti svoju uspješnu suradnju koja traje od osnivanja Udruženja, daleke 1965. godine.

PULA Održana Sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta