Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Turistička manifestacija

Na Uskrsnoj priči na imanju Salaj 15.000 ukrasnih jaja više nego prije

Uskrsna priča na imanju Salaj
Foto: D. Kirin

Uskrsna priča, turistička manifestacija poznata po svojim uskrsnim dekoracijama i brojnim lampicama, "mlađa sestra" najpoznatije božićne manifestacije u Hrvatskoj i šire – Božićne priče na imanju Salaj u Grabovnici pokraj Čazme i ove je godine održana u punoj raskoši.

– Ova godina je zaista bila posebna, imamo drvene figure, kao i obično, ali uvijek dolaze nove koje nas oduševe. Naš talentirani umjetnik Martin Reichmann stvorio je još više remek-djela, a imali smo i znatno više ukrasnih jaja nego prije. Procjenjujem da smo imali barem petnaest tisuća jaja više nego prije. Naši radnici su se potrudili više nego ikada, što je rezultiralo još ljepšim i kvalitetnijim aranžmanima na imanju. Stvarno smo ponosni na njihov trud na ovom projektu - izjavio je vlasnik Alen Salaj.

Tijekom cijele manifestacije, na imanju je bio prisutan i Martin Reichmann, diplomirani kipar iz njemačkog grada Pönecka, prijatelj obitelji koji je posjetiteljima pokazao kako nastaju drvene skulpture. 

storyeditor/2024-04-12/cazma_a_dom_hrv_foto.jpg Dom hrvatskih branitelja u Čazmi otvorio Gordan Jandroković Dužnost nam je da razvijamo državu kakvu su naši branitelji sanjali storyeditor/2024-04-12/cazma_c_asflat_fo.jpg U fazi realizacije U tijeku je asfaltiranje dva kilometra prometnice u Prokljuvanima storyeditor/2024-04-05/Cazma_b.jpg U planu je i dogradnja Područne škole Draganec Korak bliže jednosmjenskoj nastavi u Osnovnoj školi Čazma