Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
TURISTIČKI MEDALJON

Na Žganom vinu uređeno odmorište za planinare i izletnike

1/3
Foto: Grad Ivanec
Uz odmorište je podignut potporni zid, a uređena je i solidna podloga na koju su smješteni masivni stolovi i klupe izrađeni od borova te premazani posebnim sredstvom kao zaštitom od atmosferskih prilika

Svi planinari, izletnici i drugi namjernici koji se upućuju prema vrhu Ivančice odsad mogu predahnuti na novouređenom odmorištu na Žganom vinu, na kome su postavljeni masivni drveni stolovi i klupe.

Dječji tjedan u Ivancu 'Ljubav djeci prije svega' Mališani iz Ivanca brojnim aktivnostima obilježavaju Dječji tjedan

Ovaj projekt realizirala je Turistička zajednica grada Ivanca.

Novouređeno planinarsko odmorište odmah nakon završetka radova obišao je gradonačelnik M. Batinić sa suradnicima, a njih je na Žganom vinu s realizacijom projekta upoznao voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš.

- Želja je bila da na Žganom vinu uredimo odmorište koje će se uklopiti u planinski krajolik i biti lako dostupno ne samo planinarima i ostalim izletnicima, već i osobama s invaliditetom. Tu će posjetitelji moći sjesti, odložiti stvari i predahnuti te pročitati zanimljiv informativni tekst o Ivančici na  interpretacijskoj ploči postavljenoj tik do odmorišta – istaknuo je Jagetić Daraboš.

Uz odmorište je podignut potporni zid, a uređena je i solidna podloga na koju su smješteni masivni stolovi i klupe izrađeni od borova te premazani posebnim sredstvom kao zaštitom od atmosferskih prilika.

IVANEC Nova smeđa signalizacija prema turističko-ugostiteljskim destinacijama i prirodnim lokalitetima

Pokraj odmorišta nalazi se i velika interpretacijska ploča o Ivančici na kojoj su posjetiteljima dostupne zanimljive informacije o njenoj flori i fauni, prirodnim ljepotama te o turističkim atrakcijama i destinacijama na i podno Ivančice.

Izvođenje radova financirano je iz 50.000 kuna bespovratne potpore od Hrvatske turističke zajednice (iz javnog poziva Potpore TZ-ima za programe na turistički nerazvijenim područjima u 2019.), dio novca osiguran je iz proračuna Grada Ivanca te iz vlastitih sredstava TZ-a.

Posebna zahvalnost upućena je Ivkomu d.d., koji je izveo sve radove te voditelju radova Davoru Galiću.

Gradonačelnik je TZ-u i B. J. Darabošu uputio čestitke na realizaciji ovog projekta, a nakon toga se razgovaralo i o mogućnosti podizanja nadstrešnice te o daljnjem uređenju okoliša.

Ivanec Asfaltirane ceste i odvojci u Ivancu, Lukavcu, Gačicama, Margečanu...

U sklopu ovog projekta postavit će se još tri klupe i to kod lokacije bivšeg mlina Josipa Čakleca te na Sv. Duhu i na Gradišću.