Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Potpisan ugovor

Nastavlja se uređenje Spomen-sobe Domovinskog rata

Foto: Šibenik
U dogovoru s udrugama branitelja i udovica Domovinskog rata odlučeno je da prvi prostor bude isključivo posvećen poginulim braniteljima te će se stvoriti ambijent-prostor koji sa svojim oblikovanjem budi emociju zahvalnosti, ponosa i tuge

Nakon završenog postupka javne nabave u šibenskoj gradskoj upravi potpisan je ugovor s izvođačem radova na drugoj fazi uređenja Spomen-sobe Domovinskog rata, zajednicom ponuditelja Elektro Mustapić j. d. o. o. iz Lovreća i Volting d. o. o. iz Splita, vrijedan 66.831,40 eura s uključenim PDV-om. Građevinsko-obrtnički radovi u prizemlju “ležećeg nebodera” na Baldekinu trajat će 70 dana, a nakon njih moći će se prionuti realizaciji likovnog postava i opremanja interijera.

Projekt samog postava izvest će se uzimajući u obzir važnost, čast i žrtvu palih branitelja te će omogućiti svim posjetiteljima i članovima obitelji iskaz poštovanja našim herojima. Osnovno što se želi osvijestiti na ovom postavu su, prije svega, domoljublje i zahvalnost svima onima koji su pridonijeli da živimo u slobodnoj Hrvatskoj. U dogovoru s udrugama branitelja i udovica Domovinskog rata odlučeno je da prvi prostor bude isključivo posvećen poginulim braniteljima te će se stvoriti ambijent-prostor koji sa svojim oblikovanjem budi emociju zahvalnosti, ponosa i tuge. Prostor pročišćen od svega suvišnog s naglaskom na živote položene za domovinu.

– Za realizaciju ovog dijela projekta od Ministarstva hrvatskih branitelja dobili smo 200 tisuća kuna te u okviru zajedničkih mogućnosti realiziramo završne podopolagačke, gipskartonske, soboslikarske, elektro i strojarske radove. U međuvremenu autori postava komuniciraju s predstavnicima braniteljskih udruga kako bi dobili točne podatke o poginulim braniteljima i materijale koje mogu koristiti u likovnom dijelu postava – kazao je mr. sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Vjetroelektrana Trtar-Krtolin uručila ček Vrijedna donacija Tvrđavi kulture Šibenik Poboljšan sustav informiranja vozača u Šibeniku Na LED panelima vidjet će se slobodna parkirna mjesta ŠIBENIK Noć knjige održala se u 254 grada i mjesta diljem Hrvatske