Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Predstava prikazuje sva emocionalna i psihološka proživljavanja dvaju umjetnika

Noć kazališta: Plesna mreža Hrvatske donosi predstavu Odraz

1/4
Foto: Grad Poreč
Nešto starijima svidjet će se predstava Sve o ženama Teatra Gavran 5. prosinca, a 19. je na programu tradicionalni koncert američkog gospela, na kojem će ove godine nastupiti James L. Patterson sa sastavom

Povodom X. Noći kazališta bit će u Gradu Poreču izvedena plesna predstava Odraz autorice Marije Šćekić.

Odraz u porečko kazalište dolazi kao jedan od naslova uvrštenih u ovogodišnju selekciju Plesne mreže Hrvatske, a 17. studenog predstavu će izvesti plesačica suvremenog plesa Lucija Mikas i plesač breakdancea Elvis Hodžić. Ulaznice su u prodaji po prigodnoj cijeni.

Vrtić Veli Maj Dar porečke tvrtke Vrtiću Veli Maj darovali sanitarije

Autorica Marija Šćekić, preciznom i kompleksnom formom otvorenog koreografiranja, kroz Odraz prodire u najdublje i najskrivenije psihofizičke prostore svojih plesača izvlačeći iz njih refleksne, nenaučene, animalne, sirove, suptilne podrhtaje tijela koje usmjerava ka harmonizaciji njihovih posve suprotnih dinamika i plesnih estetika.  

Predstava prikazuje sva emocionalna i psihološka proživljavanja dvaju umjetnika koji već godinama komuniciraju, ali se uopće ne razumiju. Proces rada na predstavi tu je prazninu ispunio snagom njihove volje, ljubavi, upornosti i predanosti plesu koja razbija sve okvire naučenih i slobodnih plesnih stilova.  

Gostovanje je organizirano kroz suradnju Pučkog otvorenog učilišta Poreč i Plesne mreže Hrvatske, projektom koji omogućava izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje.

Poreč Poreč Kreće obnova 11 zgrada u starogradskoj jezgi

Do kraja godine zimska kazališna sezona u Poreču donosi i druge atraktivne naslove. Najmlađi će uživati u predstavama Drvo ima srce Teatra Oz 25. studenog, dok će 16. prosinca popularni pjevač Luka Nižetić izvesti jednu od najpoznatijih priča hrvatske dječje književnosti, Kako je Potjeh tražio istinu Ivane Brlić Mažuranić, u produkciji Kazališta Hotel Bulić.

Nešto starijima svidjet će se predstava Sve o ženama Teatra Gavran 5. prosinca, a 19. je na programu tradicionalni koncert američkog gospela, na kojem će ove godine nastupiti James L. Patterson sa sastavom.  

Ulaznice za predstavu Odraz po prigodnoj cijeni od 30 kuna moguće je rezervirati putem rezervacijskog sustava Učilišta (rezervacije-poup.hr). Gostovanje sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Groblja u Poreču Poreč Za uređenje groblja 738 tisuća kuna