Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pula

Nogometni stadion A. Drosina dobio novi, hibridni travnjak

Boris Miletić
Foto: Grad Pula
Naše je dugogodišnje opredjeljenje da ulažemo u sportsku infrastrukturu jer je to jedan od osnovnih preduvjeta za velike rezultate, istaknuo je gradonačelnik Boris Miletić

Završeni su radovi na postavljanju novog, hibridnog travnjaka na Gradskom stadionu Aldo Drosina koji će tako spremno dočekati nogometnog prvenstvo koje počinje već nadolazećeg vikenda. Pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je trgovačkom društvu Pula Sport i Hrvatskom nogometnom savezu na partnerskom odnosu i suradnji od pripreme do dovršetka radova.

"Travnjak naše „bombonjere“ kako često nazivaju naš Gradski stadion naprosto je vapio za obnovom i drago mi je što danas, pored uređenog stadiona imamo i travnjak koji je obnovljen po najmodernijim europskim standardima. Želim se zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu koji se uključio u projekt. Naše je dugogodišnje opredjeljenje da ulažemo u sportsku infrastrukturu jer je to jedan od osnovnih preduvjeta za velike rezultate", istaknuo je gradonačelnik, izvijestili su iz Grada Pule.   

Direktor za natjecanja, infrastrukturu i razvoj u HNS-u Marijan Kustić kazao je kako je travnjak stadiona A. Drosine obnovljen zajedno s još pet hrvatskih prvoligaških terena te je najavio i mogućnost da na pulskom stadionu ubuduće odigraju i utakmice hrvatske nogometne reprezentacije.

Direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac podsjetio je kako su radovi započeli već početkom lipnja, okončani su u kratkom roku, a travnjak spremno dočekuje nogometno prvenstvo koje počinje već ovog vikenda. Zadovoljstvo novim travnjakom izrazio je i predsjednik Nogometnog saveza Istarske županije Igor Žiković.

Dosadašnji travnjak na Drosini, koji je bio isključivo od prave trave, zamijenjen je hibridnim travnjakom, odnosno mješavinom umjetne i prave trave. Kompletna zamjena travnjaka uključila je izvedbeni projekt, pripremne i zemljane radove, izradu sustava drenaže, radove postavljanja hibridnog travnjaka i postavljanje navodnjavanja. Kompletna zamjena travnjaka iznosi 4,7 milijuna kuna, od čega je Pula Sport d.o.o. sufinancirao s 25 posto sredstava, a HNS sa 75 posto sredstava.

Biskupija darovala sanitetsko vozilo Općoj bolnici Pula siguran i kvalitetan prijevoz Biskupija darovala sanitetsko vozilo Općoj bolnici Pula