Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 52 pregleda
Rekonstrukcija ulica

Nova ulaganja u infrastrukturu, svi radovi bit će gotovi do turističke sezone

radovi
Foto: Marko Prpić/PIXSELL/Ilustracija
Ubrzo počinju i radovi na izgradnji sustava fekalne i oborinske kanalizacije za Gradsku sportsku dvoranu

Cilj Grada Makarske. kako navode, je stvoriti preduvjete da svi građevinski radovi iza kojih kao investitor stoji Grad budu završeni na vrijeme. Na taj način daje se jasna poruka i građanima i privatnim poduzetnicima koji nerijetko krše pravila i tako stvaraju ružnu turističku sliku Makarske u predsezoni i sezoni.

Ukinuta naplata tunelarine kroz S. Iliju ukinuta naplata tunelarine za Svetog Iliju Konačno besplatno kroz Biokovo: 'Ljudi ovog dijela Dalmacije sada lakše žive'

Stoga su u ulici kipara Meštrovića 8. siječnja počeli radovi na rekonstrukciji nogostupa u dužini od 200 metara. Ukupna vrijednost radova, koji bi trebali biti završeni početkom veljače, je 256.587,50 kuna. U tijeku su radovi i u Šibenskoj ulici, ulici između Šibenske i Splitske i spojnoj ulici Šibenske i Splitske (preko 1.000.000 kuna), uređenju sjevernog dijela Gradskog sportskog centra (preko 200.000 kuna), uređenju zelene površine na Macelu i mjesnom groblju u Velikom Brdu (preko 2.500.000 kuna).

Ubrzo počinju radovi na izgradnji sustava fekalne i oborinske kanalizacije za Gradsku sportsku dvoranu (preko 600.000 kuna), izgradnja pothodnika Moča (preko 1.300.000 kuna) te radovi na uređenju ulica na području Moče i ulice Licinijanov prolaz na Dugišu.

Podsjećaju da je nova gradska uprava na samom je početku svog mandata pokrenula veliki investicijski ciklus u komunalnoj i prometnoj infrastrukturi, a svi navedeni radovi bit će završeni do početka turističke sezone. U pripremi su i drugi projekti za koje se trenutno ishoduju akti za gradnju, a početak radova očekuje se ove jeseni, poručuju iz gradske uprave.

Makarska Vrijednost projekta 1,6 milijuna kuna U prizemlju Palače Tonolli Centar za posjetitelje s lokalnim proizvodima i suvenirima Makarska projekt 'Upoznaj svoju zemlju' Besplatna turistička tura kroz grad Makarsku