Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Veliko slavlje za dan grada

Od petka se obilježavaju Svetoivanjski dani

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Središte zbivanja za dan grada smješteno je na prostoru SRC Sveti Ivan Zelina

Sveti Ivan Krstitelj zaštitnik je Grada Svetog Ivana Zeline čije ime nosi, pa se zato dan grada održava 24. lipnja njemu u spomen. U to vrijeme se u Gradu održava niz manifestacija okupljenih u jedno veliko događanje pod nazivom Svetoivanjski dani koji će se ove godine odvijati od 21. do 24. lipnja. Posjetitelji će moći uživati u besplatnim koncertima, kulturno-umjetničkom programu, razonoditi se u lunaparku te sudjelovati u raznim radionicama, izložbama.

Učit će se sviranje klavira, gitare, tambure i harmonike Sv. Ivan Zelina najesen dobiva glazbenu školu

U programu su i sportska događanja i kreativne stvaraonice, a sve to popraćeno bogatom gastronomskom ponudom i besplatnim ručkom na ribnjaku „Mokrice“. Središte zbivanja smješteno je na prostoru sportsko-rekreacijskog centra Sveti Ivan Zelina gdje će na glavnoj pozornici, nakon dnevnog programa, u petak zapjevati i zaplesati Lidija Bačić, u subotu pop-rock sastav Pravila igre, a u nedjelju će na pozornicu svoje instrumente izvaditi Gospodari tambura. U ponedjeljak, nastupit će pjevačica Maja Šuput.

Ovogodišnje izdanje Svetoivanjskih dana broji 29. godinu održavanja. Jedna su od najprepoznatljivijih i najposjećenijih manifestacija Svetog Ivana Zeline. Posebno se ističe Smotra izvornih folklornih skupina Zagrebačke županije, u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva Zelina i to 22. godinu zaredom. Na Smotri nastupaju folklorna društva s područja cijele županije, a prethodi joj mimohod folklornih skupina kroz središte grada.

Ulaz je na sva događanja za posjetitelje besplatan.

Međunarodna zelinska gljivarijada Natjecanje u branju gljiva, kulinarski dvoboj...