Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Ogled sportskih velikana

Osim uživanja u sportu, riječ je i o velikoj promociji turizma u Istri

1/4
Foto: Grad Pula
U pulskoj Areni uskoro spektakularna utakmica Bayern Munchena i vatrenih

Pulska Arena po prvi put u povijesti postat će nogometno igralište, a snage će u dvoboju odmjeriti legende Bayern Münchena i vatrenih. Riječ je o projektu koji se provodi u sklopu strateškog partnerstva Turističke zajednice Istarske županije i moćnog bavarskog kluba, koji će se održati 8. srpnja u 20 sati. Pripreme su u punom jeku, a detalji su najavljeni na tiskovnoj.

odluka sportske inspekcije HK Siscia se vraća u Zajednicu udruga

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što Pula ima ponovno priliku biti domaćin jedne atraktivne sportske manifestacije, a koja će zahvaljujući kulisi Arene biti pravi spektakl za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

- Prije svega drago mi je što je uspostavljena zaista sjajna prijateljska suradnja između naše županije i nogometnog diva Bayern München i vidimo da suradnja daje prve rezultate. Vjerujem da nas očekuje pravi sportski spektakl u predivnom ambijentu Arene i svim igračima i sudionicima želim srdačnu dobrodošlicu u Pulu i puno sportske sreće - istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević kazao je kako je strateško partnerstvo s jednim od najpoznatijih i najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu daje Istri prigodu suradnje na devet velikih projekta u marketinškom smislu na godišnjoj razini. Svi projekti su pozicionirani na način da se odvijaju u periodu koji je Istri bitan za turističku promociju destinacije.

Vježba operativaca na gradskim bazenima Učinkovite snage zaštite i spašavanja

- Istra je jedina turistička regija, ne samo u Hrvatskoj, već i šire koja je pokrenula velike projekte strateških partnerstava koja nam olakšavaju pozicioniranje i samu promociju Istre kao destinacije na našim najvažnijim tržištima, kao što je njemačko, na kojem Bavarska ima najznačajniji udio u broju turista u Hrvatskoj - istaknuo je Ivošević.

Pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić kazala je kako su prvi rezultati ovogodišnjeg turističkog prometa dobri te kako su povećan broj dolazaka i noćenja u odnosu na isto razdoblje lani te kako manifestacije poput ove imaju ključnu ulogu u razvoju novih turističkih doživljaja.

Zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom nije krio ni član uprave i direktor marketinga Bayern Münchena Andreas Jung koji je naveo kako će se u naredne dvije godine odnosi Istre i Bayerna Münchena samo jačati te je izrazio nadu kako će utakmice poput ove ubuduće postati tradicionalne.

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i legendarni bivši napadač Bayern Münchena Geovane Elber koji je ističući ljepote Pule i Istre naglasio kako s nestrpljenjem očekuje utakmicu.

Posjet gradonačelnika Podrška uspješnom streljačkom klubu

Osim Elbera, od poznatih igrača s Bayernove će strane nastupiti naš Ivica Olić, Paulo Sergio, Martín DeMichelis, Luca Toni, Klaus Augenthaler, Marcel Witeczek, dok će boje vatrenih braniti Stipe Pletikosa, Robert Jarni, Ivan Klasnić, Marjan Mrmić, Ardian Kozniku, Petar Krpan, Ognjen Vukojević i drugi.

Atraktivni turnir odigrat će se na malonogometnom terenu veličine 40x20 metara, a u prvom djelu spektakla održat će se prezentacije svih ekipa - po dvije ekipe vatrenih i dvije Bayerna, nakon čega će uslijediti ždrijeb turnirskog nadmetanja te mini revijalna utakmica mališana.

Turnir započinje dvjema polufinalnim utakmicama, a nastavit će se utakmicama za treće i prvo mjesto.