Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Ostvareni planovi za 2019. - sanirana tri klizišta, radovi vrijedni 2,1 milijun kuna

1/3
Foto: Grad Ivanec
Na području Ivanca preostaje sanacija još pet klizišta i to na nerazvrstanim cestama u Prigorcu (Jazvečina 1 i 2), Knapiću (Skradnjak), Pecama (Šalamoni) i Vuglovcu. Troškovi njihove sanacije procjenjuju se na 3 milijuna kuna

Uz program uređenja svih gradskih groblja na području Ivanca te program modernizacije nerazvrstanih cesta, Grad Ivanec kraju je uspješno priveo još jedan program za 2019. godinu – sanaciju klizišta.

Ivanec Pojačano osvjetljenje pješačkih prijelaza LED rasvjetom

Program je bio „težak“ 2,1 milijun kuna, a s 1,1 milijun njegovu su provedbu poduprle Hrvatske vode. U sklopu toga programa sanirana su tri klizišta – na cesti Salinovec-Šatornjak, u Cvjetnoj ulici u Margečanu te u zaselku Kuštri u Gačicama.

Program je kraju priveden sanacijom klizišta u Salinovcu i asfaltiranjem nerazvrstane ceste Salinovec-Šatornjak. Riječ je o cesti koju je, u duljini od stotinjak metara, teško oštetilo klizište koje se aktiviralo za velikih kiša i bujica 2017. godine. Uz cestu, ovo klizište je tada zahvatilo i veliku površinu iznad i ispod ceste (vinograde, poljoprivredne usjeve), uključujući i prilazni put prema Severinima.

Foto: Grad Ivanec

Radove je obišao i gradonačelnik Milorad Batinić s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove Stankom Rožmanom i stručnim predstavnicima gradskih službi te s predstavnikom izvođača razgovarao o načinu i opsegu izvršenih radova te o završnim zahvatima na uređenju kontaktnih površina.

Kako je rečeno, oni će se obaviti u proljeće, a tada će se i okolne poljoprivredne površine vratiti u prvobitno stanje, kako bi ih vlasnici i dalje mogli obrađivati. S obzirom na to da je tlo još uvijek nestabilno i da su uočena neka nova oštećenja, ovo će se klizište i dalje pratiti.

TURISTIČKI MEDALJON Na Žganom vinu uređeno odmorište za planinare i izletnike

Temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad je izvođenje radova dodijelio tvrtki ENIGMA iz Lepoglave, a vrijednost sanacije u Salinovcu iznosi 1,2 milijuna kuna.

Inače, na području grada Ivanca preostaje sanacija još pet klizišta i to na nerazvrstanim cestama u Prigorcu (Jazvečina 1 i 2), Knapiću (Skradnjak), Pecama (Šalamoni) i Vuglovcu. Troškovi njihove sanacije procjenjuju se na 3 milijuna kuna. Za većinu njih Grad je već izradio projektnu dokumentaciju, dok je izrada projekata za Vuglovec u završnoj fazi.

Grad će projekte sanacije ovih klizišta prijaviti na natječaj Hrvatskih voda, a nastavak sanacijskih radova očekuje se ove godine.