Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Pojačano osvjetljenje pješačkih prijelaza LED rasvjetom

1/3
Foto: Grad Ivanec
Investitor radova je Grad Ivanec, a radovi na osvjetljavanju prijelaza stajali su 252.000 kuna. Izveli su ih djelatnici Elektro Goluba iz Horvatskog

U završnoj su fazi radovi na projektu dodatnog osvjetljavanja pješačkih prijelaza u Ivancu, i to onih koji su prometno najopterećeniji. Riječ je o prijelazima za koje je ocijenjeno da ih je zbog veće sigurnosti djece, ali i ostalih građana potrebno dodatno osvijetliti te tako sudionike u prometu učiniti vidljivijima u večernjim i noćnim satima.

TURISTIČKI MEDALJON Na Žganom vinu uređeno odmorište za planinare i izletnike

Na nekoliko najkritičnijih prijelaza najprije su obavljeni opsežni pripremni radovi (zemljani, betonski, elektroinstalaterski), nakon čega su podignuti dodatni stupovi. Na njih je montirana LED rasvjeta kojom je kvalitetno osvijetljeno pet pješačkih prijelaza i to na raskrižju kod županijske ceste u Ulici Mirka Maleza (kod Malog parka), na raskrižju Nazorova – Gajeva i kod nogometnog igrališta, u Šabanovoj ulici kod Osnovne škole i u Kumičićevoj ulici kod Srednje škole. Dodatna rasvjeta postavljena je i na postojeće stupove na još 25 lokacija uz druge pješačke prijelaze u Nazorovoj, Kovačićevoj, Gajevoj, Kumičićevoj, Malezovoj i u Ulici Žrtava hrvatskih Domovinskih Ratova. 

Investitor radova je Grad Ivanec, a radovi na osvjetljavanju prijelaza stajali su 252.000 kuna. Izveli su ih djelatnici Elektro Goluba iz Horvatskog. 

Ivanec Asfaltirane ceste i odvojci u Ivancu, Lukavcu, Gačicama, Margečanu...

Ovim radovima uvelike je poboljšana vidljivost pješaka na prijelazima, a samim time i njihova sigurnost, što je posebno važno u kontekstu velikog broja učenika koji se tijekom kasnih jesenskih i zimskih dana, nakon nastave u popodnevnoj smjeni, iz škole po mraku vraćaju kući.

U tijeku su finalni radovi; najveći dio svjetiljki je postavljen, a slijedi dovršetak montaže i podešavanje.