Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
NOVI VRTIĆ

Ovo je samo jedan korak da Bjelovar ima najbolji vrtićki sustav u Hrvatskoj

Ovih dana otvorene su ponude za gradnju novog Dječjeg vrtića u Ulici Viktora Bubnja
Foto: Bjelovar
Ne bude li žalbi, radovi će početi sredinom veljače, a vrtić bi vrata trebao otvoriti negdje u svibnju 2025. godine

Ovih dana otvorene su ponude za izgradnju novog Dječjeg vrtića u Ulici Viktora Bubnja i naznaka su da bi izgradnja uskoro mogla krenuti. Naime, iako su sve tri pristigle ponude veće od procijenjene vrijednosti javne nabave, u Gradskoj upravi nemaju namjeru poništavati natječaj i spremni su krenuti u izgradnju. Procijenjena vrijednost nabave bila je 1,8 milijuna eura, ponuda tvrtke Tom Gradnja d.o.o. Podgorci je 1,9 milijuna, GT Jura d.o.o iz Virja 2,07 milijuna eura, a Hidroregulacija d.d. ponudila je 2,1 milijuna eura. Kad se pridoda PDV, najniža ponuda iznosi 2,4 milijuna eura.

– Cijene u građevinskom sektoru su takve kakve jesu i ovo je moglo biti i nepovoljnije. U svakom slučaju Grad Bjelovar ide u izgradnju vrtića, ne bude li žalbi, očekujem da će radovi početi sredinom veljače, a vrtić bi vrata trebao otvoriti negdje u svibnju 2025. godine – jasan je gradonačelnik Dario Hrebak. Ovo je samo jedan korak u Hrebakovu planu da u Bjelovaru napravi najbolji vrtićki sustav u Hrvatskoj. Taj plan podrazumijeva izgradnju čak tri nova vrtića, odluku o usklađenju plaća odgajatelja u vrtićima s učiteljima u osnovnim školama, naknada za topli obrok u iznosu od 70 eura, a regres, božićnica i dar za dijete ići će do maksimalnog neoporezivog iznosa. Grad će povećati i sufinanciranje smještaja djece u privatnim vrtićima. Naime, prvi put će se izjednačiti cijene svih bjelovarskih vrtića, bilo gradskih bilo privatnih.

Inače, bjelovarske vrtiće ove godine ukupno pohađa 1166 djece, a nagodinu će taj broj iznositi 1230. Osim toga, odobrena je gradnja novog vrtića na sjeveru grada, a zeleno svjetlo uskoro će dobiti još dva vrtića. Na listi čekanja trenutačno se nalazi 200-tinjak bjelovarskih mališana, no izgradnjom novih vrtića, neće se u potpunosti riješiti taj problem.

– Vjerujem da će iduće godini krenuti gradnja sva tri vrtića koji bi trebali biti gotovi 2025. godine. Po njihovoj izgradnji, stvorit će se prostor da listu čekanja smanjimo za oko 70 posto. Također, imamo i projekt vrtića u Ždralovima, od kojeg nismo odustali, ali Grad jednostavno ne može u jednoj godini graditi četiri vrtića – kaže Hrebak. 

Ovo je druga godina zaredom da dajemo stipendije apsolutno svim studentima jer Grad ima dovoljne financijske kapacitete – rekao je gradonačelnik Hrebak Bjelovar Novih 49 stipendija za sve studente koji su se prijavili IDUĆE GODINE Grad će povećati sufinanciranje smještaja djeci smještenoj u privatnim vrtićima. Postignut je konačan dogovor i već je u realizaciji izjednačavanje cijene svih vrtića na razini Bjelovara Mala reforma vrtićkog sustava grada Bjelovara Povećavaju se materijalna prava zaposlenika gradskog dječjeg vrtića GRADONAČELNIK Dario Hrebak svom gostu predstavio je Bjelovar i njegove mogućnosti Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH u Bjelovaru Veleposlanik Simon Thomas oduševljen je bjelovarskim Adventom