Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Ulaganje u cikloturizam

Pametnim klupama i nadstrešnicama obogaćena biciklistička ruta 308

pametne klupe
Foto: Grad Pula
Zlatne stijene i Školsko obogaćene su i s parkirnim mjestima za javni sustav Bičikleta

Dolaskom toplijih proljetnih dana i u susret turističkoj sezoni Grad Pula obogatio je sadržajima atraktivnu biciklističku rutu 308 pretvorivši je u 'pametnu rutu 308'.

Valter Flego Pula Sporazum o suradnji Istarske županije s Fakultetom za talijanske i kulturološke studije

Pametna ruta budući su na njoj postavljene pametne klupe i to na lokacijama Valkane, Valsaline i placa u Štinjanu, dok su na Zlatnim stijenama, Stoji i Lungo mare (Školsko) postavljene pametne nadstrešnice na kojima su postavljeni priključci za punjenje elektronskih uređaja i električnih bicikla. Zlatne stijene i Školsko obogaćene su i s parkirnim mjestima za javni sustav Bičikleta.

Cilj projekta je bio kroz unaprjeđenje cikloturističke infrastrukture na atraktivnim lokacijama podići cjelokupnu ponudu turističke destinacije. Odabrana biciklistička ruta 308 povezuje centar grada s okolnim izvornim, prirodno očuvanim krajolicima (šumom i obalom) i nadovezuje se na umreženi sustav biciklističkih ruta koji se širi na okolna mjesta. Za postavljanje opreme odabrani su punktovi smješteni u prirodnom ambijentu, na uobičajenim putanjama biciklista.  

Specifični ciljevi projekta su unaprjeđenje kvalitete sadržaja turističkog proizvoda ulaganjem u inovativnu infrastrukturu, povezivanje prirodnih i kulturnih resursa u neposredan doživljaj, kao i povećanje zadovoljstva svih posjetitelja. Vrijednost projekta iznosi nešto više od 390 tisuća kuna, od čega Ministarstvo turizma projekt sufinancira s 209.300 kuna, a ostatak vrijednosti osiguran je iz proračuna Grada Pule.

Dan Sveučilišta Jurja Dobrile nagrade i priznanja Proslavljen Dan Sveučilišta Jurja Dobrile