Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
nagrade i priznanja

Proslavljen Dan Sveučilišta Jurja Dobrile

Dan Sveučilišta Jurja Dobrile
Foto: Grad Pula
Gradonačelnik Boris Miletić rekao je da je Pula od samog početka snažno podupirala osnutak Sveučilišta, poslije i gradnju sveučilišnog kampusa

Prigodnom svečanošću i dodjelom nagrada i priznanja zaslužnim profesorima i najboljim studentima u ponedjeljak poslijepodne u pulskome Domu hrvatskih branitelja proslavljen je Dan Sveučilišta Jurja Dobrile. 

Valter Flego Pula Sporazum o suradnji Istarske županije s Fakultetom za talijanske i kulturološke studije

"Naše pulsko Sveučilište jedno je od najmlađih u državi i zbilja mi je drago vidjeti kako se razvija i raste iz godine u godinu", rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić, dodajući kako je Grad Pula od samog početka snažno podupirao osnutak Sveučilišta, poslije i gradnju sveučilišnog kampusa jer Istra, kako je rekao, "zaslužuje imati svoj centar znanja, a Pula se svakim danom sve više pretvara u pravi studentski grad".

Kroz strategiju razvoja, istaknuo je Miletić, Grad je definirao strateške prioritete među kojima je jačanje i razvijanje ljudskih resursa te razvijanje gospodarstva utemeljenog na znanju. Čestitke je uputio i istarski župan Valter Flego, koji je istaknuo  važnost kvalitetne izobrazbe kao pretpostavke rasta i razvoja cjelokupnog društva.

Nazočne su pozdravili i izaslanica premijera i ministrice znanosti i obrazovanja Branka Ramljak te biskup porečki i pulski Dražen Kutleša, koji je u govoru podsjetio na značaj Jurja Dobrile po kojemu pulsko Sveučilište nosi ime.

Rektor pulskog Sveučilišta Alfio Barbieri istaknuo je pak kako se od prvog dana osnutka ono neprestano razvija, upisuje sve više studenata i postaje prepoznatljivo mjesto znanja čvrsto povezano sa širom zajednicom.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli osnovano je 29. rujna 2006., a svoj dan obilježava 16. travnja, na dan njegova rođenja. 

U Sveučilištu su Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", Fakultet za odgojne i obrazovne studije, Filozofski fakultet, Muzička akademija u Puli, Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, Fakultet informatike, Odjel za prirodne i zdravstvene studije, Odjel  za tehničke studije, Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma, Centar za kompetencije u obrazovanju, Sveučilišna knjižnica te Studentski centar.

Pula Poznata destinacija Pula u 2017. premašila brojku od 2 mil. noćenja, spremni za novu rekordnu sezonu