Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Investicija na koju je Dubrovnik čekao

Počeli radovi na rekonstrukciji zgrade gradskog bazena i na uređenju Muzeja vaterpola

1/2
Foto: Grad Dubrovnik
Ova je zgrada posljednjih 30 godina posve neprimjerena izgleda, a smještena je u samom centru grada. Vjerujem da ćemo nakon radova dobiti objekt koji će biti reprezent vaterpola i plivanja u Dubrovniku, izjavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković

Radovi rekonstrukcije bivšeg hotela Stadion započeli su u ponedjeljak, 10. rujna, a prema ugovoru o izvođenju radova potpisanim početkom kolovoza s izvođačem, tvrtkom Texo Molior d.o.o., definirani rok završetka je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Dubrovnik Humantirarna akcija ''Women's Bank Walk'' na Stradunu

Ciklus ulaganja

Investicijom vrijednom 18,3 milijuna kuna Grad Dubrovnik nastavlja započeti ciklus ulaganja u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu. Osim rekonstrukcije gradskog bazena, Dubrovnik će dobiti i prvi muzej vaterpola koji će objediniti sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba.

Rekonstrukcija zgrade gradskog bazena uključuje uređenje unutarnjih rubnih prostora objekta i vanjskih prostora unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela s 44 sobe, koji će se dovesti u visoki rohbau i ponuditi u koncesiju te prostori koji će se dovesti do potpune gotovosti, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna  ustanova Sportski objekti Dubrovnik. Tu će, uz polivalentne prostore, biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug, Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga.

U ovoj godini u dubrovačke je škole uloženo 100 milijuna kuna Raste broj učenika, i prvašića je više nego lani

Uredit će se i okolni vanjski prostor. Sjeverni dio parcele koji se sada koristi kao parkiralište prenamijenit će se u pješački prostor, tj. trg te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Zajedno s budućom javnom garažom na prostoru iza OTP banke i zgrade DTS-a sa strane Ulice dr. Ante Starčevića činit će novu, urbanu vizuru ovog dijela grada.

– Ova je zgrada posljednjih 30 godina posve neprimjerena izgleda, a smještena je u samom centru grada. Vjerujem da ćemo nakon radova dobiti objekt koji će biti reprezent vaterpola i plivanja u Dubrovniku – izjavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković i naglasio kako je osobito zadovoljan što će nakon obnove zgrade Dubrovnik prvi put dobiti svoj Muzej vaterpola.

Grad donio niz mjera za rasterećenje Pila od prometnih gužvi Od 2020. obavezna rezervacija za parkiranje turističkih autobusa

Kvalitetna sportska infrastruktura jedno je od šest strateških područja definiranih Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018.-2028. godine. 

Uređuje se i dvorana za džudo u Mokošici

U kolovozu su počeli radovi na obnovi i uređenju dvorane za džudo u Mokošici, vrijedni više od 3 milijuna kuna, i izgradnji novog nogometnog terena s umjetnom travom u Gospinu polju. Nogometno igralište bit će dimenzija 113 puta 71 metar, dok je teren za igru planiran na 101 puta 65 metara, što udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica saveznog ranga.     

Foto: Grad Dubrovnik

Dubrovnik Vrtić Palčica dobio igralište na krovu!