Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Prodaja putem interneta

Počeo raditi čakovečki online plac

Foto: Jan Woitas/DPA/PIXSELL/Ilustracija
Za sada su u ponudi proizvodi 30-ak međimurskih OPG-ova i proizvođača, od kojih većina i inače prodaje na čakovečkoj tržnici

Danas je počeo raditi čakovečki online plac, a riječ je o jedinstvenoj internetskoj platformi za kupnju prehrambenih proizvoda koji se tradicionalno prodaju na tržnicama, poput voća, povrća, sireva, suhomesnatih proizvoda, domaćih ulja i vina te ostalih proizvoda.

Pučka kuhinja u Čakovcu Bonovi za travanj i svibanj mogu se podići od danas

Kako je u priopćenju objasnio čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, građani će moći kupovati domaće proizvode iz naslonjača, a proizvođači će u vrijeme kada prodaja na klasični način nije moguća tako plasirati svoje proizvode.

Čakovečki online plac radi tako da korisnik preko internetskih stranica željene proizvode stavi u virtualnu košaricu te kupnju potvrdi svojim potpisom. Dostava je besplatna, a organizirana je u ponedjeljak, srijedu i petak. Kupci proizvod plaćaju prilikom preuzimanja. Za sada su u ponudi proizvodi 30-ak međimurskih OPG-ova i proizvođača, od kojih većina i inače prodaje na čakovečkoj tržnici.

U početku će kupljeno dostavljati četiri vozila, a bude li potrebe, angažirat će se još vozača, poručuju iz čakovečke gradske uprave.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač je rekao da je pronađen način kako u vrijeme pandemije koronovirusa spojiti ponudu i potražnju. Ocjenu o tome je li se uspjelo dat će građani, a Kovač je poručio da su svi komentari i prijedlozi više nego doborodošli.

Rekao je kako vjeruje da će online platforma omogućiti bolje i lakše danas, a kad prođe opasnost, i bolje sutra. Dodao je da bi platforma trebala nastaviti raditi, dajući stanovnicima Čakovca i takvu mogućnost kupnje, uz istodobnu uštedu vremena za neke druge poslove.

Zahvalio je svima koji su poduprli taj projekt te pridonijeli da on zaživi. 

ZAUSTAVLJANJE OKLOPNE KOLONE 1991. GODINE U Čakovcu postavljen tenk kao središnji dio spomen-obilježja

Čakovečki gradonačelnik je u samoizolaciji bio do jučer jer je bio na sastanku ugostitelja na kojem je bio i provozareženi koronavirusom iz Međimurja. Tijekom samoizolacije na svojem facebook profilu objavio je crtež i ideju o online tržnici.

Ta nova prodajna platforma vrlo dobro je prihvaćena kod proizvođača. Redom ističu da je to jedinstven primjer u Hrvatskoj da inicijativa dolazi od lokalnih vlasti te da je od ideje do realizacije proteklo samo nekoliko dana. Među onima čiji će proizvodi biti ponuđeni na čakovečkom online placu je i OPG Damjan Groman iz Novog Sela Rok.

Smiljana Groman je rekla da je platforma omogućila daljnje poslovanje u "koronavremenu" za koje nitko nije bio spreman.

- To je za sve male proizvođače doista velika stvar i sretni smo da s gradske strane postoji ovakva inicijativa. Ovo je jedinstven primjer reagiranja lokalne samouprave za svoje građane. Svi zajedno brzo smo se prilagodili situaciji i pronašli nove načine te vjerujem da će ovo biti primjer i drugima da tako postupe - poručila je Groman.