Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
'S osmijehom u školu'

Pomoćnicima u nastavi uručene potvrde o završenoj edukaciji

škola
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
U okviru projekta 'S osmijehom u školu', za školsku 2017./2018. uključeno je 13 pomoćnika u nastavu, a također i četvero preko Udruge Sunce

U hotelu Biokovo predstavljena je treća faza projekta 'S osmijehom u školu- pomoćnici u nastavi makarskih školaraca'. Nositelj projekta je Grad Makarska s partnerima: osnovnim školama Stjepana Ivičevića i oca Petra Perice i JU Razvojna agencija MARA dok je Udruga “Sunce” zadužena za edukaciju asistenata. Ovom prigodom novozaposlenim pomoćnicima u nastavi uručene su potvrde o završenoj edukaciji.

hitna Novo vozilo hitne Brži i kvalitetniji prijevoz pacijenata zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji

Potvrde su im uručili makarski gradonačelnik Jure Brkan i Robertino Glavičić, predsjednik Udruge Sunce. Potvrdu da su prošli edukaciju i savjetovanja u Udruzi „Sunce“ primili su: Tea Grubišić, Ivana Klarić, Jasmina Bajramović Marijančević, Zdravko Mikulić, Martina Novosel Paunović, Željana Pavlović, Ivana Staničić, Marija Šantić, Mate Šulenta i Jelena Vuković. U isti projekt uključena su još tri asistenta od ranije. Potvrde o završenoj edukaciji dobili su i Suzana Mrkušić, Ana Tamburović, Ivanka Tomaš i Vlatka Tomasović Lelas koji su bili uključeni u projekt edukacije preko Udruge Sunce, izvijestili su iz Grada Makarske.

- U okviru projekta 'S osmijehom u školu', za školsku 2017./2018. uključeno je 13 pomoćnika u nastavu, a također i četvero preko Udruge Sunce. Projekt je na 4 godine i traje do 2020. -  istaknula je voditeljica projekta Olivia Prodan Ravlić. 

Gradonačelnik Jure Brkan podsjetio je da Makarska projekt pomoćnika u nastavi provodi već jedanaest godina, a u zadnje tri godine uz pomoć države.

- Iako ovaj projekt osigurava zaposlenja primarno je okrenut djeci koja se uz pomoć stručnjaka lakše integriraju i savladavaju proces obrazovanja. Projekt je namijenjen našim najosjetljivijim školarcima koji trebaju pomoć u procesu obrazovanja. Do 2020. su osigurana sredstva od države za projekt 'S osmijehom u školu'. Samo prošle godine smo osigurali 2 milijuna kn, a cijela Županija je dobila 3,5 milijuna - istaknuo je gradonačelnik Jure Brkan.

Interregionalni kup kuhara U Makarskoj se birao najbolji kuhar u regiji 'Pomodnosti su mnoge dovele u bankrot, domaća hrana recept je za uspjeh'