Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Vrhunac karnevala

Porečke maškare u nedjelju slave u Novoj Vasi i Červar Portu, a veliko finale u utorak

maškare
Foto: Grad Poreč
U nedjelju veliko maškarano slavlje pripremaju i u Červar Portu, na glavnom trgu gdje već visi pust. Tema njihove grupne maske nosi naziv Ciganski svatovi

Vrhunac maškaranog slavlja na području Grada Poreča obilježit će se u nedjelju u Novoj Vasi i Červar Portu, a finale i izricanje šentence pustu zakazano je za utorak 25. veljače na polivalentnom igralištu u Novoj Vasi.

Karlovački gradonačelnik ostao bez ovlasti Ključeve Grada dobit će nakon 25. veljače - kada spale Fašnik

Maškare iz Nove Vasi, najpoznatije su i najaktivnije na području Grada Poreča, u kojima sudjeluju i mnogi van samog mjesnog odbora. Njihov ovogodišnji pust zove se Kaštijunko i već je izvješen u središtu mjesta, a pratit će ih u njihovom tradicionalnom maškaranom obilasku okolnih mjesta u nedjelju 23. veljače. Povorka kreće u 8 sati iz Nove Vasi.

U nedjelju veliko maškarano slavlje pripremaju i u Červar Portu, na glavnom trgu gdje već visi pust. Tema njihove grupne maske nosi naziv Ciganski svatovi. Tijekom nedjelje bit će stacionirani u svome naselju, te će se s gostima, maškaranim skupinama iz Tara i Nove Vasi, ali i svima koji žele sudjelovati u njihovoj fešti zabavljati sve od večernjih sati.

Šesti Pulski karneval S maškarama u Pulu stiglo peto godišnje doba kad se smije, jede, pleše i kritizira

Na dan paljenja pusta uputit će se u Novu Vas gdje će sudjelovati u tamošnjoj već tradicionalnoj maškaranoj fešti. Zadnji dan karnevala, naime, u utorak, 25. veljače novovašanske će maškare izreći šentencu pustu. U bogatom zabavnom programu koji počinje u 17 sati na polivalentnom igralištu u Novoj Vasi sudjelovat će i bikeri, učenici područne škole i vrtićarci iz vrtića 101 dalmatinac, a dobrodošli su i svi koji se žele maskirati. Nakon šentence pustu fešta maškarane povorke i ostalih nastavlja se uz glazbu Malvazija benda, a afterparty je zakazan u moto klubu Highlanders.