Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
KUP 54+

Poreču 426 tisuća kuna za novi EU projekt

Poreč
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
KUP 54+ samo je jedan u nizu projekata koje je Poreč u protekloj godini prijavio na EU sredstva

Grad Poreč-Parenzo je za projekt KUP 54+ od Ministarstva kulture dobio stopostotno financiranje od 426 tisuća kuna. Naime, još je prošle godine Grad, u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Poreč, prijavio projekt Kultura i umjetnost 54+ - ''KUP 54+'' na natječaj ''Kultura i umjetnost 54+'' iz Europskog socijalnog fonda, okvira Operativnog programa ,,Učinkoviti ljudski potencijali'' 2014.-2020. Grad je 18. srpnja 2018. dobio od Ministarstva kulture i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Odluku o financiranju projekta.

Projekt ''KUP 54+'' bavit će se zdravim starenjem u Poreču, tako što će se u Poreču formirati kazalište za osobe starije od 54 godine, te starije osobe s invaliditetom, kako bi se dugoročno postiglo da se stariji sugrađani društveno i socijalno uključe u kulturnu i umjetničku scenu Poreča i tako ravnopravno i aktivno sudjeluju u kulturnom životu zajednice, posebice oni lošijeg socijalnog statusa. Također, ovim se projektom želi razviti svijest o važnosti kulture u prevenciji socijalne isključenosti te poboljšati kvaliteta života Porečanki i Porečana starijih od 54 godine.

KUP 54+ samo je jedan u nizu projekata koje je Poreč u protekloj godini prijavio na EU sredstva. Podsjetimo, od gotovo 10 milijuna kuna dobivenih sredstava iz EU fondova u navedenom razdoblju, ističu se financiranje izgradnje reciklažnog dvorišta s 2,3 milijun kuna, izgradnja ceste Garbina-Valkarin s 2,4 milijuna kuna, projekti Pučkog otvorenog učilišta s 2 milijuna kuna te 100 tisuća eura za prilagodbu starogradske jezgre i Eufrazijeve bazilike osobama slabije pokretljivosti, koje je Poreč ostvario kao grad sa spomenikom na listi UNESCO svjetske kulturne baštine, priopćili su iz Grada Poreča.

Najbolji učenici Poreča Od fizike, natjecanja iz jezika i matematike do sporta OŠ Poreč u prošloj školskoj godini ostvarila zavidne rezultate