Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Likovna kolonija

Poznati akvarelisti na Zelinskim vinorelima

Zelinski vinoreli 2018.
1/9
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Na koloniji su sudjelovali neki od najistaknutijih hrvatskih akvarelista: Duško Šibl, Alfred Freddy Krupa, Hrvoje Marko Peruzović, Danko Merin, Marija Galić i Olena Sokolovska

Likovna kolonija u povodu 50. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske održana je od 11. do 13. svibnja 2018. godine u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i pod pokroviteljstvom Grada Sveti Ivan Zelina i Turističke zajednice grada.

Na koloniji su sudjelovali neki od najistaknutijih hrvatskih akvarelista: Duško Šibl, Alfred Freddy Krupa, Hrvoje Marko Peruzović, Danko Merin, Marija Galić i Olena Sokolovska, a u kreativnom okruženju nastali su izuzetni radovi izvedeni od kvalitetnih vina zelinskog vinogorja.

Na lokaciju budućeg Aquaparka Zelina započelo geotehničko ispitivanje tla Profil terena Na lokaciji budućeg Aquaparka Zelina započelo geotehničko ispitivanje tla

Impresivni radovi vrhunskih slikara, kreirani na likovnoj koloniji bit će izloženi tijekom 50. IVKH, 1. i 2. lipnja u prostorima zelinske sportske dvorane i Muzeja Sv. Ivan Zelina. Izložba vinorela postavit će se potom u Galeriji "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta.

- Zelinski vinoreli izvrstan su način obilježavanja jubilarne, 50. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske. Također je važno istaknuti da nastali fundus, za koji smatramo da će biti iznimne umjetničke vrijednosti, ostaje u trajnom vlasništvu Grada Sv. Ivana Zeline – izjavio je gradonačelnik Sv. Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

U sklopu Zelinskih vinorela tijekom trajanja ovogodišnje Izložbe vina također će biti održana likovna radionica, i to u parku središnjeg gradskog trga. Zamišljeno je da likovni umjetnici u suradnji s osnovnim školama i nastavnicima podučavaju djecu tehnikama crtanja, među kojima i posebnim tehnikama poput vinorela.

Sveti Ivan Zelina u samom središtu grada Sveti Ivan Zelina dobio novi centar za turiste kampiranje 'Naoružajte' se dobrim raspoloženjem Noćenje pod vedrim nebom: Zelinčani imaju prvu šatorijadu