Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Obilazak radova u OŠ Šijana

'Preko 77 milijuna kuna osiguralo se za predškolski i školski sustav'

OŠ Šijana u Puli
Foto: Grad Pula
Grad Pula tijekom ljetnih mjeseci ulaže u gotovo sve škole, točnije njih šest

Pulski gradonačelnik Boris Miletić obišao je radove na adaptaciji i rekonstrukciji osnovne škole Šijana. Radovima je obuhvaćena adaptacija podova, a radovi bi trebali biti okončani do početka nove školske godine.

Klupa za dojenje u Puli Prijatelj djece Prva MAM klupa za dojenje i previjanje u Puli

"Škola Šijana ove godine slavi važan jubilej, a svih 543 učenika i djelatnici škole zaslužili su provoditi vrijeme u obnovljenim prostorima. Uložili smo oko pola milijuna kuna u sanaciju podova i nastavljamo s ulaganjima kako bi se zadovoljile potrebe i održalo podizanje školskog standarda u svim pulskim školama. Da Grad Pula kontinuirano radi i misli na potrebe predškolaraca i školaraca govori i podatak da se preko 77 milijuna kuna osiguralo za predškolski i školski sustav. Veći dio obnove obavlja se tijekom ljetnih mjeseci, kako bi se nastava mogla neometano odvijati“, rekao je Miletić, priopćili su iz Grada Pule.

Zadovoljstvo radovima i ulaganju u školu nije krila ravnateljica Osnovne škole Šijana Alma Tomljanović koja je zahvalivši gradonačelniku na dolasku istaknula kako su sanirali sve podove, a u nekim učionicama su stavljeni novi parketi koji preko 40 godina nisu bili mijenjani.

"Veliki je ovo korak za našu školu, imamo puno učenika i promjena parketa bila je potreba, ove godine slavimo i 120 godina škole, imamo se čime ponositi", dodala je ravnateljica te zahvalila gradonačelniku Miletiću na potpori i posjeti.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović naglasila je kako Grad Pula tijekom ljetnih mjeseci ulaže u gotovo sve škole, točnije njih šest. Tako se u Osnovnoj školi Stoja adaptiraju podovi i sanira dio međukatne konstrukcije, u Osnovnoj školi Centar i Monte Zaro adaptiraju se sanitarije, te su u Monte Zaru također zamjenili kamene stube i sanirali potporni zid dok se u Osnovnoj školi Tone Peruško i Veruda ugrađuju termostatski ventili, kazala je Krizmanić Marjanović.

Boris Miletić Pula Nogometni stadion A. Drosina dobio novi, hibridni travnjak